Κομοτηνή: Αντί για το φοιτητικό διαμέρισμα στο παιδικό δωμάτιο λόγω κορονοϊού

Έδωσε δύο φορές Πανελλήνιες, οπότε η κούραση για εκείνη ήταν διπλή. Μετά από μια δύσκολη πορεία περίμενε πώς και πως αυτή την χρονιά να την απολαύσει, όπως λέει. Νοίκιασε το φοιτητικό της διαμέρισμα, το διακόσμησε, όπως ήθελε, αλλά δυστυχώς την πρόλαβε κι εκείνη ο κορονοίός. «Στην Θεσσαλονίκη μπήκαμε πιο νωρίς σε καραντίνα, οπότε η απογοήτευση ήταν μεγαλύτερη» δηλώνει η Δημούλα Θεοδωρίδου και σημειώνει πως «Όταν περιμένεις κάτι πολύ και δεν γίνεται, τότε η απογοήτευση είναι μεγάλη».

Κομοτηνή: Αντί για το φοιτητικό διαμέρισμα στο παιδικό δωμάτιο  λόγω κορονοϊού
Καφεδάκι και κουβεντούλα στην πλατεία η διασκέδαση των νέων σε καιρό Covid

Κρατά την λέξη «απογοήτευση» και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» σημειώνει «Η απογοήτευση ως συναίσθημα. Αν ξέραμε πότε θα τελειώσει, θα ήταν καλύτερα, τώρα που όλο αυτό παρατείνεται είναι πιο δύσκολα».

Πώς αξιοποίησε –αξιοποιεί το χρόνο; «Θα κάνω πράγματα που δεν θα έκανα , αυτό είχα πει στην αρχή, άθληση, καινούργιο χόμπι, ανάγνωση ήμουν πολύ του έξω όχι σπιτόγατος. Άδραξα την ευκαιρία να κάνω κάτι άλλο» απάντησε. Σπεύδοντας να σχολιάσει «Μας στεναχωρεί τόσο όχι ότι τα καταστήματα είναι κλειστά, αλλά ότι υποχρεωνόμαστε να τα τηρήσουμε χωρίς να υπάρχει κάποια ημερομηνία λήξης, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Από το φοιτητικό δωμάτιο πίσω στο παιδικό της λέμε κι εκείνη σπεύδει να προσθέσει «Χαρά για την μαμά. Ήμουν η μόνη κόρη της που έφευγε για σπουδές σε άλλη πόλη και είχε ανησυχία, οπότε ο γυρισμός μου την χαροποίησε.» . Παράλληλα, πρόσθεσε: «Θα έλεγα ότι άρχισα να εκτιμώ πολύ περισσότερο τα πράγματα που θεωρούσα δεδομένα. Για παράδειγμα την υγεία. Λέγαμε: «Να είμαστε γεροί» και το λέγαμε σαν «καραμέλα», τώρα το αισθανόμαστε πιο έντονα, να μην πάθει κάποιος δικός μας κάτι. Να μην κoλύσουμε εμείς και το μεταφέρουμε σε κάποιον άλλον, εγώ δεν έχω πρόβλημα».

Όπως δηλώνει η νεαρή φοιτήτρια άρχισε πια «να υπολογίζει και να εκτιμά πιο πολύ έναν καφέ με τους φίλους μου έξω. να βλέπω με τα παιδιά ότι βγαίνουν έξω επειδή τους λείπε η παρέα. Κάθονται χωρίς κινητά έξω, βλέπεις να κοιτούν πια ο ένας τον άλλον και όχι το κινητό». Και να σημειώσει «Ενώ πριν λέγαμε ότι θα πάμε όλοι μαζί για καφέ πηγαίναμε και αυτό δεν είχε αξία».
Τέλος, σπεύδει να στείλει το μήνυμά της λέγοντας «Να κάνουμε πολύ υπομονή όλοι. Όλα έχουν τερματισμό. Να μένουμε με ανθρώπους που αγαπάμε. Να κάνουμε πράγματα, για παράδειγμα εγώ ξεκίνησα μαθήματα κιθάρας, να μην καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια» γιατί όπως με νόημα σημειώνει: « Ίσως να είναι η στιγμή να κάνουμε πράγματα που λέγαμε πότε θα έρθει η στιγμή να τα κάνουμε».
Φώτο:Κόμβος (φώτο Δήμου) Νέες στην πλατεία Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία πλατείας: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος