Κομοτηνή: Ανοιξιάτικος ο καιρός, κίνηση στους δρόμους και στην αγορά

Ο καλός καιρός των δύο τελευταίων ημερών θύμισε για τα καλά άνοιξη και ώθησε τον κόσμο στους εμπορικούς δρόμους και στις πλατείες της Κομοτηνής. Τον «ρυθμό» τους δείχνουν να βρίσκουν κυρίως τα café και οι ταβέρνες και τα εστιατόρια και δευτερευόντως τα εμπορικά καταστήματα.

Η παρουσία των φοιτητών κρατά σε ζωντάνια τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου και τα περισσότερα café της Κομοτηνής. “Η εικόνα του σαββατοκύριακου είναι πάντα διαφορετική, με τον κόσμο πιο χαλαρό και εύκαιρο για μερικές ανάσες” λένε οι εργαζόμενοι στο χώρο της αναψυχής, νέα συνήθως παιδιά, φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΠΘ, αλλά και κάποιοι ντόπιοι που ξεκίνησαν προσωρινά στο χώρο και βρέθηκαν να τον υπηρετούν μόνιμα εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κάλυψη των εξόδων των οικογενειών τους.

Κομοτηνή: Ανοιξιάτικος ο καιρός, κίνηση στους δρόμους και στην αγοράΣε αναμονή ιδιοκτήτες κι εργαζόμενοι στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης λόγω της έλευσης της εορταστικής περιόδου τις επόμενες ημέρες. «Πάντα τις ημέρες προ του Πάσχα, λόγω των παραδοσιακών αγορών (νονές, βαφτισιμιά κ.α.), το κλίμα είναι καλύτερο» δηλώνουν έμπειροι καταστηματάρχες κι εργαζόμενοι με τη βεβαιότητα ότι η αγορά θα έχει πλήρη επάρκεια προϊόντων, αλλά και ξεχωριστή ποιότητα. Με τις βιτρίνες πάντως να «φορούν» ήδη τα Πασχαλινά τους, καθώς ντεκόρ με λαμπάδες, αυγά και λαγουδάκια προμηνύουν τον ερχομό των εορτών, άρα και της αύξησης της εμπορικής κίνησης.

Μετά από δύο και πλέον χρόνια Πανδημίας η δυσκολία για το ίδιο το καταναλωτικό κοινό θα είναι μεγαλύτερη λόγω των ανατιμήσεων, αλλά και της ανασφάλειας του πολέμου στην Ουκρανία. «Όταν ένας εργαζόμενος παίρνει 700 ευρώ και για να ζήσει χρειάζεται 1000 και 1500 ευρώ πώς θα τα βγάλει πέρα;» αναρωτιέται ο Γιώργος Δημητριάδης, νέος επιστήμονας στην Κομοτηνή καταθέτοντας έτσι και την αγωνία των συνομηλίκων του. Η ακρίβεια παράγοντας αναχαίτισης για την πραγματοποίηση αγορών: «Το πρόβλημα της ακρίβειας προϋπήρχε του πολέμου με την έκρηξη του πληθωρισμού» παρατηρεί συνομήλικος του εργαζόμενος στην αναψυχή, ο κος Γιάννης Κυριακίδης προσθέτοντας πως «τώρα αρχίζουν σιγά -σιγά να φαίνονται και οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία» δηλώνοντας : «Ανησυχούμε πάρα πολύ. Ο μισθός δεν επαρκεί.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος