Τον απολογισμό μιας δύσκολης χρονιάς λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού που άγγιξε και τον χώρο των ζαχαροπλαστείων έκανε ο Ανδρέας Καλούδης. «Το 2020 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, όμως, τον Μάρτιο βιώσαμε το φαινόμενο της πανδημίας με την ψυχολογία να πέφτει ακόμη περισσότερο, καθώς έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις, δημιουργήθηκε μια αβεβαιότητα που επηρέασε και την καταναλωτική δύναμη του κόσμου» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο γνωστός επαγγελματίας.
Η επιχείρησή του έμεινε ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων «Υποστήκαμε μια μικρή ζημιά, αλλά απορροφήσαμε ένα μεγάλο μέρος της χασούρας. Το καλοκαίρι ήταν δύσκολο λόγω του ότι δεν υπήρχαν εκδηλώσεις γάμων, βαπτίσεων και catering. Μας βοήθησε πάρα πολύ η κυβέρνηση με τα μέτρα που πήρε και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία» σημείωσε.
Όπως λέει, «το μόνο που κρατάω ήταν ότι ξυπνούσαμε χωρίς να γνωρίζουμε το αύριο. Κάθε μέρα είχε και κάποιο καινούργιο μέτρο και κάτι το διαφορετικό. Μόνο που χάνονταν ζωές για μας ήταν ένα απίστευτο φαινόμενο και γεγονός. Το άγχος που μας δημιούργησε όλη αυτή η αβεβαιότητα χάνοντας τα πάντα που είχαν να κάνουν με τον προγραμματισμό, τη δημιουργικότητα, να φτιάξουμε καινούργιους κωδικούς. Να πειραματιστούμε με κάτι νέο γιατί δεν είχαμε πού να το προμοτάρουμε».
Όπως σημειώνει υπήρξαν στιγμές που οι ίδιοι φοβήθηκαν όταν για παράδειγμα τον Απρίλιο περίμεναν το Πάσχα και έλεγαν: «Αν κλείσουμε καταστραφήκαμε όλος ο προγραμματισμός κατέρρευσε σαν χάρτινο τραπουλόχαρτο και έπρεπε σιγά–σιγά, βήμα βήμα να δούμε πώς θα εξυπηρετήσουμε τον κόσμο».
Όπως καταλήγει: «Κάνουμε τον σταυρό μας και συνεχίζουμε. Δεν ξέρεις από πού μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα σου ο κορονοϊός. Και προχωράς με ό,τι σου προσφέρει αυτή η ζωή βλέποντάς το με λίγο αισιόδοξο βλέμμα».
Ακούστε εδώ:
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος