Κομοτηνή: Αγωνία των μικροπωλητών για την επόμενη μέρα

“Περιμένουν να πάει δώδεκα για να ψωνίσουν με χαμηλότερες τιμές”. Παράπονα για τη μειωμένη κίνηση και την περιορισμένη κατανάλωση εκφράζουν ολοένα και ποιο συχνά οι μικροπωλητές της Ροδόπης.

Δεκάδες μικροπωλητές (παραγωγοί και μικροέμποροι) που πίσω από τους πάγκους έχουν «στήσει» τις δικές τους οικογένειες δύο και τρεις δεκαετίες τώρα.

«Οι υποχρεώσεις τρέχουν και η κίνηση δεν βοηθά», σημειώνουν και σπεύδουν μιλώντας στο ertnews.gr να παρουσιάσουν την μέτρια κίνηση των τριών τελευταίων χρόνων: «Από την έναρξη της πανδημίας και μετά ο κόσμος είναι διαφορετικός», δηλώνουν, προσθέτοντας: «Πιο συγκρατημένος, πιο φειδωλός στις αγορές του».
Πιο ακριβές το ίδιο διάστημα και οι δικές τους προσπάθειες. «Οι ανατιμήσεις στις προμήθειες των προϊόντων από τη μια, τα καύσιμα στα ύψη για μεγάλο διάστημα από την άλλη», τονίζουν. Οι πιο πολλοί προμηθεύονται τα προϊόντα τους από τη Θεσσαλονίκη «στα χρόνια της οικονομικής κρίσης τα καταστήματα έβαζαν λουκέτο πιο συχνά, οπότε ήταν πιο εύκολο για εμάς να βρούμε φθηνό εμπόρευμα, τώρα αυτό το φθηνό δεν το βρίσκεις εύκολα», σημειώνουν.
Παρά τις δυσκολίες κάνουν την προσπάθειά τους συμμετέχοντας στις μεγάλες, αλλά και στις μικρές λαϊκές της ΠΕ Ροδόπης σημειώνοντας διπλή προσπάθεια, από τη μια: «Να στηρίξουμε τις οικογένειές μας» και από την άλλη «και τους συμπολίτες που τα καταφέρνουν δύσκολα», στην προσπάθειά τους, όπως λένε, «να μην χάσουν κι άλλη πελατεία». Προσπάθεια που συνεχίζεται με την ίδια πάντα αγωνία για την επόμενη μέρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος