Κομοτηνή – Α. Βαφειάδης: Αναβρασμός στην εστίαση – Ανοιχτό “παράθυρο” για νέες κινητοποιήσεις

“Αναμενόμενη” χαρακτήρισε την παράταση των περιοριστικών μέτρων στο χώρο της εστίασης ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης ο κος Ανέστης Βαφειάδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Όπως είπε, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και στη Ροδόπη, η παράταση των περιοριστικών μέτρων δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν, «αντιθέτως», σημείωσε, «αυτό που αποτελεί διαρκή έκπληξη είναι το αίτημα της ύπαρξης παράλληλων μέτρων στήριξης».

Σύμφωνα με τον κο Βαφειάδη η δυνατότητα που τους έχει δοθεί είναι να βγει σε αναστολή εργασίας το 25% του προσωπικού των επιχειρήσεων, μέτρο το οποίο, όπως είπε, «δεν αρκεί για τις επιχειρήσεις γιατί βιώνουν μια περίοδο ελεύθερης πτώσης του τζίρου τους από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Ιανουάριο». Σύμφωνα με τον κο Βαφειάδη η μειωμένη κίνηση είναι ακόμη πιο εμφανής στις ταβέρνες της περιοχής. «Δεν αρκεί ο κόσμος που βγαίνει έξω να στηρίξει τις επιχειρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην «πελατεία» των ημερών της Πανδημίας- τα τελευταία δύο χρόνια- είπε πως «στα καφενεία θα πάνε οι συνταξιούχοι, στην εστίαση τα άτομα μέσης ηλικίας, στα μπαράκια οι πιο νέοι, αλλά όλοι μαζί δεν αρκούν για να κρατηθούν σε λειτουργία». Όπως είπε, τις επόμενες ημέρες, θα φανούν και οι επιπτώσεις στο εργατικό δυναμικό αυτών των επιχειρήσεων ζητώντας μείωση ενοικίου, αλλά και δυνατότητα αύξησης του ποσοστού των αναστολών συμβάσεων.

Σχολιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα έχοντας ήδη την εμπειρία της εφαρμογής τους ο κος Βάφειάδης στάθηκε στο ωράριο λέγοντας πως ο περιορισμός του δεν βοηθάει. Ζήτησε να υπάρξουν δημογραφικά στοιχεία των κρουσμάτων, ώστε να γνωρίζουν και να «χτυπήσουν τον κακό στη ρίζα του» ζητώντας να γίνει μια τέτοια έρευνα «για να ξέρουμε, αλλιώς κακώς υπάρχουν αυτά τα μέτρα». Επέμενε στη δυνατότητα αναστολής όλων των δόσεων ρυθμίσεων και έκανε λόγο για «αναβρασμό, συζητήσεις και ζυμώσεις» στους κόλπους των εστιατόρων όλης της χώρας δίνοντας ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος