Κομοτηνή: 506 rapid test σε μια εβδομάδα- Δύο τα θετικά δείγματα

Συνεχίζει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαρτίου θα διενεργηθούν τις ώρες 11:00-15:00 γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορωνοϊού από δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Την τρέχουσα εβδομάδα (1- 5 Μαρτίου) πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό. Διενεργήθηκαν συνολικά 506 έλεγχοι και βρέθηκαν 2 θετικά.

Κομοτηνή: 506  rapid test σε μια εβδομάδα- Δύο τα θετικά δείγματαΈνα συνεργείο θα βρίσκεται στην Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής. Όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033, προσέρχονται στην κεντρική πλατεία γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ, ενώ χρειάζεται να δίνουν τον αριθμό του κινητού τους ώστε να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα.

Ένα δεύτερο συνεργείο θα βρίσκεται στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Κομοτηνής και θα πραγματοποιεί δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, με τη διαδικασία drive through. Εκεί, έχει δημιουργηθεί ειδική διαδρομή για την ασφαλή κίνηση των προσερχόμενων που ακολουθούν την προαναφερόμενη διαδικασία με αποστολή μηνύματος από το κινητό τους στο 13033. Οι πολίτες παραμένουν στο αυτοκίνητό τους κατά την εξέταση. Δεν μπορούν να προσέρχονται πεζή. Ο Δήμος Κομοτηνής ζητά τη συμμετοχή των πολιτών στη δράση και παράλληλα την τήρηση των μέτρων προστασίας, φυσικής απόστασης και σεβασμού των συμπολιτών τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος