Κομοτηνή: 27 μάσκες δωρεά σε ιατρούς και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής

Καλύτερος τρόπος για να δείξει κανείς την ευγνωμοσύνη του σε μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς είναι να κάνει ακριβώς το αντίστοιχο, να ανταποδώσει δηλαδή την αγάπη και την αλληλεγγύη προσφέροντας. Αυτό σκέφτηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος και βρέθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Νωρίτερα, είχε φροντίσει να “φορτώσει” στο αυτοκίνητό του τη δωρεά του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής, 27 μάσκες- «ασπίδες» προστασίας.

Ήταν μια δωρεά στον Ιατρικό Σύλλογο (ΙΣ) Ροδόπης προκειμένου να παραδοθούν στη συνέχεια  στην Παθολογική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής με σκοπό να συμβάλλουν στην ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ,έναντι του covid-19.

Κομοτηνή: 27 μάσκες  δωρεά  σε ιατρούς και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής
Ο πρόεδρος του Ι.Σ. Ροδόπης παραδίδει τις μάσκες στη διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής

Οι “ασπίδες”, που κατασκευάσθηκαν εξ ολοκλήρου από τον 3D εκτυπωτή του 1ου ΕΚ , με συνδρομή ενός επίσης 3D εκτυπωτή του εσπερινού ΕΠΑΛ και σύμφωνα με την PRUSA RESEARCH, πρότυπο που χρησιμοποιούν οι εθελοντικές ομάδες, παραδόθηκαν στα ικανά χέρια της Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής, της κας Τριάδας Εξιάρα.

«Ευχαριστούμε το Εσπερινό ΕΠΑΛ για την υποστήριξη του εγχειρήματος με τον 3D εκτυπωτή που διέθεσε ,την Δ/ντρια ΔΕ Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου , τον περιφερειακό Δ/ντή εκπαίδευσης κ. Κ. Μπαντίκο για την υποστήριξη στο έργο, καθώς και τους εκπαιδευτικούς κυρίους Θανάση Κασάπη, Δημήτριο Ζιώγα και Γεώργιο Χατζόπουλο, που» όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής « παρά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων ,εργάσθηκαν για την ολοκλήρωση του έργου.»

Πριν αποχωρήσει από το «Σισμανόγλειο» ο κος Χαριτόπουλος δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμά του, ότι δηλαδή στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε «ο εθελοντισμός και η προσφορά είναι κάτι πολύ σημαντικό καθώς δίνει λύσεις σε κρίσιμα προβλήματα» ευχόμενος οι τεχνικά άψογες μάσκες να βοηθήσουν το προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ώστε να μπορέσει απερίσπαστο να εργαστεί αυτές τις μέρες που  όσο όλοι εμείς μένουμε σπίτι εκείνο είναι στην πρώτη γραμμή πάντα στο πλευρό των ασθενών.
Φώτο: Ο πρόεδρος του Ι.Σ. Ροδόπης παραδίδει τις μάσκες στη διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος