Κομοτηνή: 26 δέματα με είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους

Ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, η δράση αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και το Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ροδόπης με την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης που μαζεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες. “Η ανταπόκριση στο κάλεσμα των σωματείων ήταν αξιοσημείωτη αφού μόλις σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν και στάλθηκαν 26 δέματα με είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα και ρουχισμό” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κομοτηνή: 26 δέματα με είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτουςΤο ΔΣ της ΕΝΙΔΥΚ σημειώνει πως “οι ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές είναι συνέπεια των μεγάλων ελλείψεων σε πυροσβεστικά μέσα, προσωπικό και ενός ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδίου και βαραίνει τόσο την σημερινή, όσο και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις”.

Σε αναφορά δε στην Περιφέρεια ΑνΜ-Θ  αναφέρει, μεταξύ άλλων, ως χαρακτηριστική την  έλλειψη υποδομών στην Ροδόπη. “Το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, που είναι το παλαιότερο της Ελλάδας και το οποίο στεγάζεται στο κέντρο της πόλης, με συνέπεια να εγκυμονεί καθημερινά ο κίνδυνος για δημιουργία καθυστέρησης στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω του συχνού μποτιλιαρίσματος που δημιουργείται” σημειώνει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση: ΕΝΙΔΥΚ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος