Κινητοποιήσεις δικαστικών υπάλληλων Ξάνθης: Στο 45% τα κενά στις θέσεις του Ειρηνοδικείου

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, βρίσκεται σε εξέλιξη η 24ωρη Πανελλαδική απεργία Δικαστικών Υπαλλήλων στις 2/3/2022.


Ο σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης είχε απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης σήμερα στις 9: 00 το πρωί. Την ίδια ώρα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ,Χριστόφορο Σεβαστίδη, προκειμένου να του γνωστοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Κινητοποιήσεις δικαστικών υπάλληλων Ξάνθης: Στο 45% τα κενά στις θέσεις του Ειρηνοδικείου
Αμέσως μετά η Πρόεδρος του Σύλλογου Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης Μαχαιρίδου Παρασκευή μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής στην εκπομπή “ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ” και στον Δημοσιογράφο Σαμή Καραμπουγιούκογλου, για τα βασικά αιτήματα των Δικαστικών Υπαλλήλων σημείωσε πως, «οι Δικαστικοί υπάλληλοι έχουν φτάσει στο σημείο αντί να βάζουμε τα οικονομικά ζητήματα του κλάδου, -που αυτό γίνεται ως συνήθως- το πρώτο αίτημα να είναι η πρόσληψη προσωπικού…
Στην Ξάνθη τα κενά μόνο στις θέσεις Ειρηνοδικείου να ανέρχονται στο 45 %. Με αποτέλεσμα, μόνο σε αυτήν την υπηρεσία οι συνάδελφοι μας, ο ένας να δουλεύει για δυο, χωρίς να πληρώνονται οι υπερωρίες, οι εργασία στο σπίτι είναι εξοντωτική, χωρίς να μείνει χρόνος για οτιδήποτε άλλο…
Είχαμε αρκετές συναντήσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης χωρίς ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την επίλυση των προβλημάτων .Το πρόβλημα είναι διαχρονικό. Έχουμε φτάσει στο σημείο που ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει υποσχεθεί για το 2022 πρόσληψης πανελλαδικά 250 ατόμων, την ώρα που οι αποχωρήσεις για το 2022 πανελλαδικά θα είναι πάνω από 1.200 άτομα και ήδη οι κενές οργανικές θέσεις συνολικά στις δικαστικές υπηρεσίες πανελλαδικά σήμερα είναι 2.800 θέσεις. Αν κάνουμε απλές μαθηματικές πράξεις, καταλαβαίνουμε ότι η το μέλλον δικαστικών υπάλληλων θα είναι δυσοίωνο.
Μισθολογικά υπάρχουν συνάδελφοι μας που είναι καθηλωμένοι εδώ και 11 χρόνια ,η προσωπική διαφορά που μπήκε σε εφαρμογή το 2011, απορροφά την όποια αύξηση που προκύπτει από την μισθολογική εξέλιξη. Υπάρχει κατηγορία συναδέλφων που με το ενιαίο μισθολόγιο, όπως οι Δικαστικοί Επιμελητές παίρνουν μεικτό μισθό 768 Ευρώ σαν να λέμε στο χέρι 600 Ευρώ. Διαχρονικά λοιπόν βλέπουμε ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση επιτακτικών λειτουργικών προβλημάτων λειτουργίας της Δικαιοσύνης και ως άνθρωποι που υπηρετούμε την Δικαιοσύνη αγωνιζόμαστε από μέσα για λίγη Δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια και σε μας και στηρίζουμε την σημερινή 24ωρη απεργία», σημείωσε η κ. Μαχαιρίδου.

Αναφερόμενη στα αιτήματα των Δικαστικών Υπαλλήλων σημείωσε πως, «δίκαιο είναι να εργαζόμαστε σε υπηρεσίες στελεχωμένες, χωρίς τη συνεχή εντατικοποίηση, την εργασία πέραν του ωραρίου και την εργασία στο σπίτι, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα παιδιά μας, την ξεκούραση και τις οικογενειακές υποχρεώσεις μας. Να μπορούμε να ζούμε από την εργασία μας με αξιοπρέπεια. Σε μια εποχή που η ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα και ρεύμα καλπάζει, είναι επιτακτική ανάγκη ανάκτησης των οικονομικών μας απωλειών, με επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Επαναθεσμοθέτηση επιδόματος ειδικών συνθηκών και κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, που μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους παραμένει. Να πληρώνονται όλες οι υπερωρίες που κάνουμε λόγω εργασίας τα απογεύματα, πέραν του ωραρίου, αλλά και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, λόγω των υπηρεσιών αυτοφώρων και ανάκρισης.
Στην εποχή που η ψηφιακή τεχνολογία κάνει άλματα, η παροχή υπηρεσιών στα δικαστήρια να ξεπεράσει τα χειρόγραφα αρχεία, να λειτουργεί με πλήρη μηχανοργάνωση και σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές πανελλαδικά, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη συντήρηση και ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων, για την ψηφιακή καταγραφή των πρακτικών σε αναβαθμισμένο σύστημα ηχογράφησης-αποηχογράφησης, χωρίς καθυστερήσεις και εξαρτήσεις από ιδιωτικές εταιρείες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος