Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας στα Σχολεία της Ροδόπης από την έξαρση της γρίπης Η1Ν1, από τις απουσίες των μαθητών.
Σύμφωνα με την Δ/ντρια της Β-θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης στην ΕΡΤ Κομοτηνής, Μαίρη Κοσμίδου, οι απουσίες των μαθητών στα Γυμνάσια, αυτή τη χρονική περίοδο, 10 στα 400 παιδιά, καθόλου στα Λύκεια, συνιστά μια εικόνα καθησυχαστική και απολύτως ελέγξιμη.
Η κ. Κοσμίδου ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά και νωρίτερα το ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε ενημερώσει τους μαθητές για τον έγκαιρο εντοπισμό των συμπτωμάτων και τις οδηγίες Υγιεινής που πρέπει να ακολουθούν.
«Αυτή τη στιγμή επειδή, όπως πληροφορούμαστε, τα κρούσματα της γρίπης Η1Ν1, προσβάλλουν κυρίως μικρές και πολύ μεγάλες ηλικίες. Ίσως έτσι να εξηγείται η εικόνα των μεγάλων παιδιών του Λυκείου, που δεν ασθενούν και δεν έχουν απουσίες».
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι σε συνεννόηση και σε επαγρύπνηση, μαζί με τους Γονείς για την ορθή διαχείριση όποιου θέματος προκύψει.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος