Κ. Γεροστεργίου στην ΕΡΤ Κομοτηνής: Οι δανειολήπτες να κάνουν αιτήσεις στη σχετική πλατφόρμα – Εν αναμονή του φορέα προστασίας

Δύσκολα τα πράγματα για τους δανειολήπτες, ιδιώτες και επαγγελματίες, καθώς από την 1η του Ιούνη που έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος πτωχευτικός νόμος, ωθούνται σε λύση για τις οφειλές τους.

Αν και η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί έναν φορέα προστασίας για όσους χάσουν το σπίτι τους, προς το παρόν δεν έχει λειτουργήσει και είμαστε εν αναμονή της ίδρυσης και της λειτουργίας του. Πιο συγκεκριμένα, στόχος της κυβέρνησης είναι να ενεργοποιήσει τον νέο φορέα που θα αποκτά την πρώτη κατοικία ευάλωτων νοικοκυριών, ώστε να παραμείνουν σπίτι τους με ενοίκιο και να έχουν δικαίωμα επαναγοράς τους σε 12 χρόνια, στην εμπορική του αξία.

Η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, Κατερίνας Γεροστεργίου, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, και κάλεσε τους δανειολήπτες να κάνουν αιτήσεις και να εισάγουν με προσοχή στην πλατφόρμα που υπάρχει τα στοιχεία που τους ζητούνται -καλύτερα με τη συμβολή κάποιου που να γνωρίζει το θέμα.
«Το λέμε αυτό γιατί από τον τρόπο που θα εισαγάγεις τα στοιχεία σου σε αυτήν την πλατφόρμα, το σύστημα θα καθορίσει τη δόση την οποία μπορεί να πληρώσει κάποιος. Αν η πρόταση ρύθμισης είναι εφικτή, τότε δεν κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου. Αν όχι, θα γίνει προσφυγή στα δικαστήρια, όπου εκεί γίνεται και η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων, για την ρύθμιση των οφειλών, πρώτα για το δημόσιο και μετά για τις τράπεζες», τόνισε η κ. Γεροστεργίου.

Επιπλέον, η κ. Γεροστεργίου υπογράμμισε πως η ενεργοποίηση αυτού του πτωχευτικού νόμου είναι σύμφωνα με το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο νόμος Κατσέλη ήταν πολύ καινοτόμος για να τον αντέξει το “ευρωπαϊκό κατεστημένο”. «Απλά θα μπορούσε ο νόμος Κατσέλη να λύσει το μεγαλύτερο μέρος των κόκκινων δανείων, αν πιέζονταν-από τις κυβερνήσεις- οι τράπεζες για καλύτερες ρυθμίσεις στο στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού», ανέφερε η κ. Γεροστεργίου. Απαντώντας στην ερώτηση αν ο νόμος Κατσέλη καταργήθηκε επειδή κάποια ευνοϊκά του σημεία έτυχαν εκμετάλλευσης από “κακοπληρωτές”, δήλωσε πως αυτοί ήταν ελάχιστοι. «Ο νόμος έγινε για να μη χάσει ο κόσμος τα σπίτια του, λόγω της σφοδρής οικονομικής κρίσης. Οι περισσότεροι που προσέφυγαν στην προστασία του νόμου ήταν πολίτες που εξαπατήθηκαν από τις φούσκες των Τραπεζών, τότε που παρακαλούσαν για δάνεια, χωρίς να υπάρχει ανάγκη από τους πολίτες», τόνισε καταλήγοντας η κ. Γεροστεργίου.

Η συνέντευξη της κ.Γεροστεργίου στην ΕΡΤ ΚΟμοτηνής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος