Η Ξάνθη στο δρόμο του γλυκού…

Τη δική της ταυτότητα έχει αποκτήσει και διατηρεί τα τελευταία εκατό (100) χρόνια η Ξάνθη. Πόλη του γλυκού στο διάβα των χρόνων, ακόμη και την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Κατάφερε να διατηρήσει την ταυτότητά της λένε οι παλιοί ζαχαροπλάστες και στέκονται στην είσοδο των νέων συναδέλφων τους, που τους χαροποιεί.

Μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις με το δικό τούς γνώρισμα, που βλέπουν τα προϊόντα τους όχι μόνο να επιλέγονται από ντόπιους κι επισκέπτες, αλλά να πωλούνται και σε άλλες πόλεις ακόμη και στο εξωτερικό.

Εκατό ζαχαροπλαστεία, επτακόσια άτομα που ζουν και κινούνται γύρω από τη ζάχαρη, τη σοκολάτα, την καριόκα, αλλά και δοκιμάζουν νέες παρασκευές αξιοποιώντας βότανα και καρπούς της περιοχής.

Ενθαρρυντικό «σημάδι» στο χώρο τους η ενασχόληση των νέων, που έλκονται από το αντικείμενο.

Μιλώντας σήμερα www.ertnews.gr έμπειροι ζαχαροπλάστες της περιοχής τόνισαν την ανάγκη στήριξής με νέους τρόπους, προσαρμοσμένους στις απαιτήσεις της εποχής, ώστε να μπορέσουν να απορροφήσουν τους κραδασμούς.

Σύμφωνα με τους ίδιους η ενίσχυση αυτών των επιχειρήσεων θα μπορούσε να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης καινούργιες σε μια εποχή που συνεχίζεται η πληθυσμιακή διαρροή των νέων της Ξάνθης προς άλλες πόλεις με στόχο την αναζήτηση εργασίας.

Όσον αφορά στις προτάσεις που καταθέτουν ζητούν ενίσχυση για την αγορά νέου τεχνολογικού εξοπλισμού και φορολογικές ελαφρύνσεις κυρίως για τις μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος