Η Ροδόπη φορά τα γιορτινά της και προσδοκά τουριστική κίνηση τις ημέρες των εορτών

Ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα και η Ροδόπη δειλά δειλά «φορά» τα γιορτινά της. Ο εορταστικός διάκοσμος, τα λαμπιόνια και ο στολισμός στους δρόμους, στις πλατείες, στις βιτρίνες των καταστημάτων, υπενθυμίζουν την έλευση των εορταστικών ημερών.

Η Ροδόπη φορά τα γιορτινά της και προσδοκά τουριστική κίνηση τις ημέρες των εορτών

Ιδανική επιλογή διαφυγής, ανάπαυλας κι αναψυχής αποτελεί η Θράκη. Η φυσική ομορφιά της αποζημιώνει τον επισκέπτη και το οικογενειακό- φιλόξενο κλίμα των πόλεων διευκολύνει την εξοικείωση με τους ρυθμούς , τον τόπο και τους ανθρώπους. Στα συν και η γαστριμαργία της εορταστικής περιόδου, πιάτα και γεύσεις που δεν απαντώνται πουθενά αλλού, σε κανένα άλλο σημείο της χώρας.

Ωστόσο, δεν αποτελεί δημοφιλή τουριστικό χειμωνιάτικο προορισμό, οπότε, όπως μαρτυρούν τηλεφωνικές διερευνητικές κλήσεις στα τουριστικά πρακτορεία της περιοχής το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο. «Συνήθως τουριστικά γκρουπ που κατευθύνονται στην Κωνσταντινούπολη και θέλουν να διανυκτερεύσουν ένα βράδυ» λένε οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων είναι οι πελάτες αυτής της περιόδου, χωρίς να λείπουν και οικογένειες που επισκέπτονται συγγενείς τους.

«Ανάσες» με τις διελεύσεις τους δίνουν και οι διερχόμενοι από χώρες, όπως η Ρουμανία που διανυκτερεύουν στην Κομοτηνή. «Τα τελευταία χρόνια όλη η περιοχή της Θράκης «μπαίνει» στο χάρτη ως χειμωνιάτικος προορισμός κυρίως από εκδρομείς από την υπόλοιπη χώρα και την Κύπρο», δηλώνουν οι γνώστες και μιλούν για προσπάθεια που ανακόπηκε από την έναρξη της πανδημίας και μετά.

Στις πόλεις της Θράκης ή στους οικισμούς ακόμη και η επιστροφή εκείνων που σπουδάζουν ή εργάζονται σε άλλες περιοχές εντός και εκτός Ελλάδας δημιουργεί μια διαφορετική ατμόσφαιρα. «Καλοδεχούμενη» απαντούν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, αναψυχής , καταλυμάτων μη κρύβοντας την προσδοκία τους να κινηθούν καλύτερα, κατανάλωση και έσοδα, τις ημέρες που έρχονται μετά από μια δύσκολη -δίχρονη αναγκαστική λόγω της πανδημίας ανάπαυλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος