I. Μακρή: Στο πλευρό των γονιών για την εξασφάλιση σχολικών ειδών και προληπτικές εξετάσεις

Στο πλευρό των άπορων οικογενειών και των παιδιών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα σε Ροδόπη και Ξάνθη θα συνεχίσει να είναι ο Οργανισμός: «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη νέα σχολική χρονιά. Ήδη από τον Οκτώβριο του 2022 έως το τέλος της επόμενης χρονιάς θα καταγράψουν εργαζόμενοι στο Κέντρο όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί και σχετίζονται με θέματα πρόληψης, υγείας, περιστατικών κακοποίησης, εξαφάνισης, σχολικού εκφοβισμού κ.α.

«Με την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων, ενημερώσεων, παρεμβάσεων θα προσπαθήσουμε να σταθούμε στο πλευρό τους διευκολύνοντας την επικοινωνία και το έργο τους», δήλωσε η Συντονίστρια Βορείου Ελλάδος, του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», η Ιωάννα Μακρή μιλώντας στο ertnews.gr.

Παράλληλα, όπως είπε η ίδια, σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά (άνεργοι, απολυμένοι, ασθενείς που δεν μπορούν να δουλέψουν κ.α.) και δεν μπορούν με άνεση ή και καθόλου να τους τα εξασφαλίσουν. Σχολικά είδη που θα δοθούν σε κάθε παιδί ανάλογα με την τάξη του και τις ανάγκες τους. «Δίνονται οι παροχές και γίνονται οι παρεμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας» ,είπε η κα Μακρή.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα συνεχίσει να υπάρχει, όπως σημείωσε και για τα παιδιά εκείνα που αντιμετωπίζουν είτε σοβαρά προβλήματα υγείας, είτε έχουν πιο απλές ανάγκες, αλλά οι γονείς τους πάλι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, την γνώση, την γνωστική επάρκεια που ακόμη και στα πιο απλά απαιτείται. Στο κομμάτι αυτό μάλιστα πολύτιμη θα είναι η συνδρομή – συνεργασία με την Τ.Α. Όπως και βαρύτητα θα δοθεί στην υλοποίηση προληπτικών ιατρικών προγραμμάτων- εξετάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό το φέρουν εις πέρας 470 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα γι αυτό και από την πλευρά τόσο τη δική τους όσο και των υπευθύνων κρίνεται κάτι παραπάνω από πολύτιμη η προσφορά των εθελοντών ( 3.500 στον αριθμό).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος