Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για την Αγία Σοφία

Με αφορμή το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία, σε τζαμί.

“Η ενέργεια αυτή αποτελεί καταστρατήγηση του ιστορικού ρόλου που έχει ένα μνημείο χριστιανικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενταγμένο στον κατάλογο των μνημείων της UNESCO”, αναφέρει ο επικεφαλής στο δημοτικό συμβούλιο Γιάννης Λεβέντης.

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης σημειώνει ότι “η συγκεκριμένη ενέργεια της Κυβέρνησης Ερντογάν γίνεται με τη στήριξη, είτε σιωπηρά είτε ανοιχτά, ευρύτατου φάσματος της τουρκικής αντιπολίτευσης. Αποτελεί φωτεινή εξαίρεση το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας που καταδίκασε καθαρά αυτήν την ενέργεια”.

Για να καταλήξει λέγοντας: “Αυτή η κίνηση εντάσσεται σε μια γενικότερη κλιμάκωση των προκλήσεων από την πλευρά της τουρκικής άρχουσας τάξης, σε βάρος και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στα πλαίσια των ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Δεν μπορούμε, επίσης, να απομονώνουμε αυτές τις ενέργειες της κυβέρνησης Ερντογάν από μια συνολικότερη κλιμάκωση που υπάρχει και η οποία υποθάλπεται ανοιχτά από τους “γνωστούς συμμάχους”, από την Ε.Ε., από τη φίλη του Ερντογάν Ρωσία, από την άφωνη ηγεσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος