Η Κομοτηνή τίμησε το Έπος του ’40 (βίντεο)

Επίσημοι, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες του 1940 προβάλλοντας τα διαχρονικά και πάντα επίκαιρα μηνύματα της θυσίας τους.

Η Κομοτηνή τίμησε το Έπος του ’40 (βίντεο)Μπορεί το τελετουργικό να ακολούθησε αυστηρά τους κανόνες και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, ωστόσο, δεν έλειψε ο σεβασμός προς τους άγνωστους εκείνους νέους που μια τέτοια ημέρα πριν 81 χρόνια είπαν το «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού στον κατακτητή, θυσιάζοντας πολλοί από αυτούς την ίδια τους τη ζωή.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η  Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, Θωμαΐς Ευτυχίδου. Την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων, προβάλλοντας στο λόγο του μήνυμα της κοινής συμπόρευσης στη Θράκη. Τον Περιφερειάρχη εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, παρουσία της Εκτελεστικής Γραμματέως, Ζωής Κοσμίδου. Παρόντες ήταν και οι τρεις βουλευτές του Νομού Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ιλχάν Αχμέτ και Δημήτρης Χαρίτου, αλλά και εκπρόσωποι της Εκπαίδευσης, των Θρησκευτικών αρχών.

Χαρακτηριστικό της φετινής παρέλασης η μη συμμετοχή των μαθητών, των πολιτιστικών-αθλητικών συλλόγων και των εθελοντικών οργανώσεων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Ωστόσο δεν ήταν λίγοι οι Κομοτηναίοι που κρατώντας τα μικρά τους παιδιά από τα χέρια παρακολούθησαν τη σύντομη παρέλαση και χειροκρότησαν τα στρατιωτικά αγήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος