Η ΕΛΜΕ Ροδόπης για τις καταλήψεις στα σχολεία

Κάλεσμα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για συστράτευση κοινού αγώνα για την αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης απευθύνει η ΕΛΜΕ Ροδόπης.

Σε ανακοίνωσή της για τις καταλήψεις στα σχολεία σημειώνει ότι, “η πανδημία ανέδειξε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα χρόνια προβλήματα των κτηριακών υποδομών και της υποστελέχωσης των σχολείων. Ας γίνει λοιπόν η αφορμή για ένα νέο ποιοτικό άλμα, για ένα νέο ξεκίνημα.”

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης εδώ και πολύ καιρό έχει θέσει στον πυρήνα της πρότασης της την ανάγκη για ένα σχολείο με διευρυμένο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό ρόλο…
Τρίτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων και τα προβλήματα αναφορικά με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων παραμένουν άλυτα: συνωστισμός ακόμα και 27 μαθητών στις σχολικές αίθουσες, που συχνά είναι μικρές και ελλιπώς αεριζόμενες, ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας, ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό, αδυναμία τήρησης των μέτρων ασφάλειας λόγω κτηριακών προβλημάτων.
Και ενώ τα σχολεία λειτουργούν μόνο 14 ημέρες, ήδη τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι πλέον καθημερινά και διαρκώς αυξάνονται τα σχολεία ή τμήματα των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία (165 έως σήμερα). Ωστόσο, καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει μέχρι στιγμής για μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα και για δωρεάν τεστ στα μέλη της σχολικής κοινότητας. Αποτέλεσμα όλων αυτών των πολιτικών είναι και οι καταλήψεις στα σχολεία που παρατηρούνται (700 μέχρι σήμερα).

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης θεωρεί ως τα πλέον επίκαιρα και δίκαια τα αιτήματα των μαθητών για:
Τμήματα με έως 15 μαθητές
Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών
Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία
Παράλληλα επισημαίνει ότι οι μορφές αγώνα θα πρέπει να είναι εκείνες που συσπειρώνουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς) και που επικροτούνται από την ευρύτερη κοινωνία.
Σήμερα οι καταλήψεις διχάζουν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αποδοκιμάζονται από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και εν τέλει δίνουν λαβή στην Κυβέρνηση να αμαυρώσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών μας.
Καλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε συστράτευση κοινού αγώνα για την αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος