Γραμματέας ΕΝΙΔΥΚ: Οι εργαζόμενοι να χαράξουν δική τους γραμμή με βάση τα δικά τους συμφέροντα

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να διαλέξουν ληστή και στρατόπεδο, πρέπει να χαράξουν δική τους γραμμή με βάση τα δικά τους συμφέροντα» είπε η Γραμματέας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, η κα Αμαλία Κασσαπαντωνίου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (14-6-2022).

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ακρίβεια στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως και το υψηλό κόστος των καυσίμων, δυσχεραίνει τις ζωές των εργαζομένων και επιδεινώνει ακόμη πιο πολύ τη θέση των ανέργων.

Αναφερόμενη στον κλάδο του τουρισμού σημείωσε ότι ενώ είναι η «Βαριά Βιομηχανία της Ελλάδος» , όπως αποκαλείται, «εργαζόμενοι σε Ομίλους και σε μεγάλες βιομηχανίες, σε μεγάλα ξενοδοχεία, μετρούν προβλήματα και απώλειες».

Σύμφωνα με την κα Κασσαπαντωνίου, «υπάρχουν δύο κόσμοι: από τη μια οι εργαζόμενοι και από την άλλη το «θαύμα» του τουρισμού» εξηγώντας πως «Μεγάλες εταιρείες, Όμιλοι, εργοδότες έχουν τα δικά τους συμφέροντα, τα οποία δεν συμπίπτουν πουθενά με αυτά των εργαζομένων και των ανέργων».

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου, «επειδή η λύση για όλα τα προβλήματα βρίσκεται στους αγώνες», όπως είπε, αντιπροσωπεία της ΕΝΙΔΥΚ θα πάρει μέρος «σε μια μεγάλη συνάντηση εργατικών σωματείων, εργατικών κέντρων στην Αθήνα, στη Δραπετσώνα». Εξηγώντας σημείωσε ότι θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο « όλοι όσοι συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος