Γιάννης Αμαραντίδης: Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει επιστρέψει στην κοινωνία

Το τριήμερο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξεκινά σήμερα με την ομιλία του προέδρου του Κινήματος, Νίκου Ανδρουλάκη. «Ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο», με τις λέξεις αυτές το περιγράφει ο Γιάννης Αμαραντίδης, νεοεκλεγέν μέλος της ΝΕ Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να παρακολουθήσουν τις διεργασίες. «Σε αυτή τη νέα προσπάθεια και στο νέο ξεκίνημα που κάνουμε», όπως χαρακτηριστικά λέει, “ας έχουν συμμετοχή”.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» σημειώνει ότι προσδοκία δεν είναι άλλη από το να δούνε την αλλαγή, την ανανέωση, «να συζητήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε πολιτικές και προτάσεις για την επόμενη μέρα».

Σύμφωνα με τον κο Αμαραντίδη «το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει στην κοινωνία», κάτι που όπως υποστηρίζει «έχει αποδειχθεί και από τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες». Όπως σημειώνει, «μένει αυτή τη στιγμή να φτιάξουμε το πρόγραμμά μας, να επικοινωνήσουμε με την κοινωνία, να έρθουμε ξανά κοντά στον λαό και με τον λαό».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα στάθηκε στην προσδοκία που γεννά η ομιλία προέδρου, αλλά και οι χαιρετισμοί από αντιπροσωπείες άλλων χωρών. Το Σάββατο είναι ημέρα των τοποθετήσεων και των ομιλιών των συνέδρων, οι οποίοι θα δώσουν το δικό τους πολιτικό στίγμα και τις προτάσεις τους.

«Οι ομιλητές, οι ομάδες εργασίας, οι συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, οι τοποθετήσεις για το brain drain, οι τρόποι και τα κίνητρα για το εργασιακό περιβάλλον με στόχο τα Ελληνόπουλα να παραμείνουν στη χώρα και να μπορέσουν να δουλέψουν και να μην έχουμε το φαινόμενο να φεύγουν έξω, αλλά και το ζήτημα της κοινωνικής κατοικίας με την αρμόδια υφυπουργό της Πορτογαλίας παρούσα», είναι κάποια από τα ζητήματα του Συνεδρίου που σταχυολογεί ως σημαντικά.
Ερωτηθείς για το πού τοποθετεί τον πήχη το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, σημειώνει « Ο πρωθυπουργός έχει όντως πει ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Εμείς ως χώρος, ως ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνοντας κι αυτό το συνέδριο μαζί με τις εσωκομματικές και οργανωτικές διαδικασίες που είχαμε το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώνουμε την αναγέννηση του κόμματος στις τοπικές κοινωνίες. Διαμορφώνεται το οργανωτικό μας πλαίσιο, οι προτάσεις και οι θέσεις, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, θα είμαστε πλήρως έτοιμοι για να δείξουμε και τη δυναμική που έχει αποκτήσει ο χώρος πλέον και σε επίπεδο εκλογών», είπε.

Παράλληλα σημείωσε ότι «Η νέα γενιά στελεχών πάντα θέτει στόχους και πάντα είναι προσηλωμένη στους στόχους» και τόνισε « Το «όσα έρθουν και όσα πάνε» δεν είναι κάτι το οποίο μας εκπροσωπεί, δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας, θεωρώ ότι ο εφικτός και ρεαλιστικός στόχος στις επόμενες εκλογές είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι από την πλευρά των νικητών, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην όχθη των ηττημένων, και καλώς να έρθει και η δεύτερη θέση στις Εθνικές Εκλογές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος