Γ. Τζαμπάζης: Η ΝΔ είναι δίπλα σε κάθε πολίτη

«Το «Δίπλα σε κάθε πολίτη», δίπλα δηλαδή στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και στους οικονομικά αδύναμους είναι και επίκαιρο και εύστοχο» σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης, ο κος Γιάννης Τζαμπάζης αναφερόμενος στο κεντρικό σύνθημα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ που ολοκληρώθηκε χθες και με το οποίο, όπως είπε ο πρόεδρος, προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να περάσει την «προοδευτική ταυτότητα του κόμματος».

Το προηγούμενο συνέδριο, υπενθύμισε ότι είχε γίνει πριν από τις Εθνικές Εκλογές που κέρδισε η ΝΔ. «Ήταν ένα Συνέδριο απολογιστικό, ο πρωθυπουργός έκανε έναν απολογισμό του έργου του. Έχει η Κυβέρνηση πραγματοποιήσει περίπου το 80 με το 90% των προεκλογικών του δεσμεύσεων από φοροαπαλλαγές. Ουσιαστικά αυτό «καίει» τον περισσότερο κόσμο, έδωσε επιδόματα και ενισχύσεις» ανέφερε ο πρόεδρος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (9-5-2022).

Ήταν ένα συνέδριο, όπως είπε, το οποίο είχε 6500 παρατηρητές και 2500 συνέδρους από όλη την Ελλάδα, εκπροσωπήθηκε επάξια και από τον Νομό Ροδόπης. «Το μήνυμα που πέρασε στο τέλος του Συνεδρίου ήταν ότι θέλουμε μια ΝΔ συσπειρωμένη, να είναι σε μια τροχιά αυτοδυναμίας για να είναι η χώρα κυβερνήσιμη, να υπάρχει σταθερότητα σε μια εποχή αστάθειας και αβεβαιότητας γιατί είναι πολύ εύκολο να καταστραφεί όντι δύσκολα κτίζεται αυτό είναι το πρόβλημα. Είναι πάρα πολύ κρίσιμες οι επόμενες εκλογές που έρχονται και θα γίνουν σε ένα χρόνο από σήμερα. Δεν γίνονται νωρίτερα γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερή Κυβέρνηση σε μια εποχή με δύσκολα ζητήματα, όπως: ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση κ.α.».
Όπως είπε ο κος Τζαμπάζης τώρα θα πρέπει να περάσει στους πολίτες το μήνυμα ότι δεν πρέπει να είναι μια χαλαρή ψήφος η ψήφος της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης στις εκλογές που θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική. «Υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε ακυβερνησία. Είναι πολύ σημαντικό, από την πρώτη Κυριακή, ο κόσμος θα πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος και θα πρέπει να προσπαθήσει να δώσει μια σταθερή Κυβέρνηση. Υπάρχει ο κίνδυνος του λάθους και το λάθος αυτό μπορεί να στοιχίσει στη χώρα» είπε.
Παράλληλα, σημείωσε την ανάγκη συνέχισης του κυβερνητικού έργου «Τα μολύβια δεν πρέπει να κατέβουν, η δουλειά θα πρέπει να συνεχιστεί. Οι επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα είναι τόσο μεγάλες που ούτε θα μπορούσαμε να το φανταστούμε και δεν δίνουν καθόλου περιθώριο να πάρουμε ούτε μια ανάσα γι’ αυτό συνεχίζουμε» ανέφερε.
Όπως υποστήριξε ο κος Τζαμπάζης, «αν το 2000 υποστήριζε κάποιος ότι θα έρθουν στην Ελλάδα επενδύσεις από τη Sisco, την Amazon, τη Phizer κ.α. θα θεωρούσαν όλοι ότι επρόκειτο για μια ανακρίβεια, για κάτι το οποίο απλώς λέγεται για να ειπωθεί. Από την άλλη θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όλοι ότι η ΝΔ είναι μπροστά, ο κόσμος τη στηρίζει και στα δύσκολα, όχι άδικα. Αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους και σοβαρότερους παίκτες στην Ευρώπη. Άρα, όταν η χώρα μας εκπροσωπείται από έναν τέτοιο άνθρωπο, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα ξαναβγεί και θα συνεχιστεί η πορεία που έχουμε φτάσει μέχρι σήμερα».
Τέλος, αποκάλυψε ότι τα στελέχη της ΝΔ είχαν πολλές επαφές και συναντήσεις. Συμμετείχαν σε συσκέψεις στο περιθώριο του συνεδρίου με τη στήριξη του Περιφερειάρχη, του κ. Χρήστου Μέτιου και του Βουλευτή της ΝΔ στη Ροδόπη. Συνεχάρη τον κ. Γ.Βεζυριαννίδη για την εκλογή του στην ΚΕ «έχοντας τη στήριξη όλων», όπως είπε. «Βρέθηκαν πολλοί που θέλουν να έχουν ρόλο, έγιναν πολλές συναντήσεις , αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί θέλουμε κόσμο» σημείωσε.
Κλείνοντας αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν επισκέψεις το Μάιο, επισκέψεις δύο τουλάχιστον υπουργών και ενός υψηλόβαθμου κομματικού στελέχους με την σημείωση ότι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι η επικοινωνία με τους πολίτες και η κοινοποίηση του έργου που έχει συντελεστεί. «Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε το έργο που έχει γίνει. Αν και σημαντικό ρόλο παίζει πάντα η τσέπη, όταν δει ότι γίνονται επενδύσεις , ότι υπάρχουν φορο-ελαφρύνσεις, ότι στηρίζονται οι αδύναμες οικονομικά ομάδες ο πολίτης το καταλαβαίνει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος