Γ. Μπατσολάκης: Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι απαραίτητη

Μακριά από τα εργαστήρια τους και με την διδασκαλία των μαθημάτων να γίνεται δια ζώσης σίγουρα οι ιδιοκτήτες-υπεύθυνοι, αλλά και  οι εργαζόμενοι στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης ζουν μια ιδιαίτερη περίοδο λόγω του κορονοϊού.

«Από το Νοέμβριο και μετά είμαστε κλειστοί όσον αφορά στα εργαστηριακά μαθήματα. Τα άλλα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως» δήλωσε ο υπεύθυνος ΙΕΚ Γιώργος Μπατσολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» προσθέτοντας με ειλικρίνεια «με την αξιοποίηση της τεχνολογίας ό,τι μπορούμε κάνουμε».

Γ. Μπατσολάκης: Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι απαραίτητη
Ο κος Γιώργος Μπατσολάκης, ιδιοκτήτης ΙΕΚ και εκπαιδευτικός

«Κάθε μια μέθοδος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της» είπε μιλώντας για την δια ζώσης εκπαίδευση και για την εξ αποστάσεως διδασκαλία και πρόσθεσε πως η δια ζώσης εκπαίδευση είναι απαραίτητη. «Μια οδηγία για κάτι πολύ συγκεκριμένο μπορεί να δοθεί εξ αποστάσεως, ωστόσο, η διδασκαλία για τα πολύ γενικά μαθήματα απαιτούν χρόνο και ιδιαίτερη επικοινωνία, χρειάζεται οπτική επαφή του καθηγητή με το μαθητή, ώστε να διαπιστώνετε αν ο μαθητής κατανοεί όσα ο καθηγητής λέει» εξήγησε προσθέτοντας «Υπάρχουν μαθητές οι οποίοι διστάζουν να ρωτήσουν αυτό που δεν ξέρουν. Επίσης, βλέποντάς τους μπορείς να καταλάβεις αν έχουν κατανοήσει το μάθημα από την έκφραση του προσώπου τους, από τον τρόπο ακόμη που στέκονται, που κινούνται. Όλα αυτά εξ αποστάσεως «χάνονται».
Σύμφωνα με τον κο Μπατσολάκη, δεδομένων των συνθηκών, ό,τι μπορούν να κάνουν το κάνουν «ανυπομονώντας» να τελειώσει αυτή η δοκιμασία του κορονοϊού. «Το «εξ αποστάσεως μας βοηθάει πάρα πολύ γιατί μειώνουμε τα κόστη λειτουργίας, αυτό είναι το οικονομικό κομμάτι. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι χάνεται η διδασκαλία , η ομορφιά του αντικειμένου μας» είπε.
Για να καταλήξει λέγοντας ότι “βρισκόμαστε σε μια μεταβαλλόμενη εποχή” και να σημειώσει “Γίνεται προσπάθεια για να περάσουμε σε άλλα επίπεδα. Άρα, όσοι βρίσκονται σε ένα επάγγελμα θα πρέπει να αντιλαμβάνονται τις αλλαγές, να ενημερώνονται, να ακολουθούν τις εξελίξεις γιατί μπορεί τα εργασιακά δεδομένα να αλλάξουν πολύ σύντομα».

Φώτο: Γιώργος Μπατσολάκης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος