Γ. Λεβέντης: Αναγκαία η ενίσχυση τω δήμων όχι μόνο με αρμοδιότητες, αλλά και πόρους

Την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης και ενίσχυσης των δήμων και τη στροφή του τρόπου λειτουργίας τους κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, ο κος Γιάννης Λεβέντης.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (26-6-2022) τόνισε, ότι από τη μια παραχωρούνται επιπλέον αρμοδιότητες και ευθύνες στους δήμους, από την άλλη η «μεταφορά» αυτή δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη οικονομική ενδυνάμωση, τους απαραίτητους για τη λειτουργία τους πόρους, στο βαθμό που θα έπρεπε, ούτε και από την ενίσχυση τους με το απαραίτητο προσωπικό.

Μάλιστα ο κος Λεβέντης περιέγραψε έναν άλλο τρόπο λειτουργίας των ΟΤΑ που δεν θα είναι στραμμένος στο κέρδος και σε επιχειρηματικές λογικές, ούτε θα επιφορτίζει τους δημότες με αυξήσεις και χαράτσια για να αντιμετωπίσουν τα επιπλέον ανοίγματα που εκ των πραγμάτων δημιουργούνται.

«Δεν συμβαδίζει η λειτουργία των Δήμων με τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρηματικών ομίλων» είπε ο κος Λεβέντης τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας άλλης πολιτικής, προς όφελος πάντα των δημοτών και των λαϊκών οικογενειών.

Αποτιμώντας μάλιστα τη δική του παρουσία στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αφού σημείωσε πως είναι μόλις ένας στους 41 συνολικά δημοτικούς συμβούλους πρόσθεσε πως πάντοτε με προτάσεις και παρεμβάσεις προ έταξε το όφελος τω δημοτών μένοντας μακριά από διαχειριστικές λογικές, αλλά καταθέτοντας εποικοδομητικές προτάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος