Φ. Φωτιάδης: Η Ευρωπαϊκή εξωστρέφεια για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής συνεχίζεται

Ανοίγουν τις πόρτες και βρίσκονται σε μια άλλη αίθουσα, άλλοτε της Τσεχίας, άλλοτε της Κομοτηνής και άλλοτε της Ισπανίας. Μαθητές, μαθήτριες κι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διδασκαλία σε άλλες χώρες, να συνεργάζονται με ξένους «συμμαθητές» και να συμμετέχουν σε από κοινού δράσεις.

Ευρωπαϊκή εξωστρέφεια επιδεικνύει το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής υλοποιώντας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ εφτά (7) νέα προγράμματα, που σχετίζονται με το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, τη διαπολιτισμικότητα, τα ΑμεΑ και τις νέες τεχνολογίες. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου καθηγητή, Φώτη Φωτιάδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», τα οφέλη που αποκομίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι πάρα πολλά από τη συμμετοχή τους με την πανδημία του κορονοϊού να δημιουργεί προβλήματα.

Ωστόσο, η προσπάθεια συνεχίζεται με το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής να προγραμματίζει διάχυση των αποτελεσμάτων της 1ης διασχολικής συνάντησης. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος. Η ειδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου, στις 18.00 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Φ. Φωτιάδης: Η Ευρωπαϊκή εξωστρέφεια για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής συνεχίζεται«Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο έχει διετή διάρκεια. Είναι πρόγραμμα εκπαιδευτικών και μαθητών. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στην Κομοτηνή, στις 14 με 20 Μαρτίου, με την υποδοχή είκοσι (20) μαθητών και οκτώ (8) καθηγητών», είπε ο κ. Φωτιάδης. Παράλληλα, σημείωσε πως η πρώτη συνάντηση ήταν καθοριστική για την οργάνωση του προγράμματος, καθώς οι συνθήκες χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως δύσκολες εξαιτίας της πανδημίας, που βάζει, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, «προσκόμματα» στην υλοποίηση.
«Η εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες και των παιδιών από διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες ήταν το αντικείμενο του προγράμματος στη Μαδρίτη. Είναι τάση στην Ε.Ε., όλα αυτά τα παιδιά να μαθητεύουν στα κανονικά σχολεία, να μπαίνουν στην κοινωνία πιο νωρίς, ώστε η κοινωνία να τα εντάσσει στους κόλπους της πιο εύκολα», είπε προσθέτοντας: «Το πρόγραμμα προετοιμάστηκε έχοντας ως βάση τις ανάγκες της κοινωνίας».

Ερωτηθείς για τον μελλοντικό στόχο που βάζει μαζί με τη διευθύντρια του Σχολείου, Μαρία Κεφαλίδου και τους συναδέλφους του σημείωσε: «Τα πολλά προγράμματα. Ανοίγουν οι ορίζοντες των παιδιών, αποκτούν δεξιότητες που δεν μπορούν να αποκτήσουν μέσα στο σχολείο, κοινωνικοποιούνται. Μαθαίνουν για τη «θέση» εντός της Ευρώπης, αλλά και για ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, ακολουθώντας καλές πρακτικές»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος