Εσπερινό Γυμνάσιο Κομοτηνής: Κοινή η προσπάθεια για 150 μαθητές και 11 εκπαιδευτικούς

Νέα χρονιά για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κομοτηνής, ένα σίγουρα ιδιαίτερο σχολείο. Οι αλλαγές λόγω του κορονοϊού αυξάνουν τις απαιτήσεις στην προσπάθεια όλων. Έλληνες μουσουλμάνοι από φτωχές οικογένειες της περιοχής, νεοπρόσφυγες, αλλοδαποί, χριστιανοί, γηγενείς και Ρομά η πληθυσμιακή του «σύνθεση», μια ενδιαφέρουσα “ποικιλομορφία”.

Εσπερινό Γυμνάσιο Κομοτηνής: Κοινή η προσπάθεια για 150 μαθητές και 11 εκπαιδευτικούς
Η κα Κυριακή Ευστρατιάδου στο γραφείο της

«Είναι ένα ήρεμο σχολείο χωρίς εντάσεις και χωρίς προβλήματα. Τα παιδιά έχουν κατανοήσει γιατί έρχονται εδώ» είπε η διευθύντρια του σχολείου, κα Κυριακή Ευστρατιάδου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής το απόγευμα της Πέμπτης, και σημείωσε: «Μολονότι ακούγεται ότι στα εσπερινά σχολεία δημιουργούνται διενέξεις είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί οι σχέσεις εδώ είναι άριστες» για να προσθέσει ότι ο τίτλος που ταιριάζει στο σχολείο είναι: «Αγώνας ζωής για εκπαιδευτικούς και μαθητές».

150 μαθητές και μαθήτριες όλοι έρχονται ξεκινώντας με όραμα να τελειώσουν το σχολείο, στόχος που για πολλούς και πολλές έχει επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια. «Στηρίζουμε με αγάπη τους μαθητές μας και ενισχύουμε τις προσπάθειές τους. Η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από τους Ρομά της περιοχής και από πληθυσμιακές ομάδες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, αυτό το σχολείο με αυτούς τους μαθητές συναντά πολλά προβλήματα. Εμείς έχουμε ανοικτή την αγκαλιά μας για όλους αυτούς τους ανθρώπους μικρούς και μεγάλους, ιδιαίτερα τώρα με την πανδημία» είπε η κα Κυριακή Ευστρατιάδου.

Ωστόσο, δεν έκρυψε πως «πονοκέφαλο» αποτελούν τα δύο self test τα οποία πραγματοποιούνται στη διάρκεια της εβδομάδας από τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι θα πρέπει να καταχωρήσουν στο σύστημα το αποτέλεσμα και να προσκομίσουν στο σχολείο έναν κωδικό. Ωστόσο, αυτή την καταχώρηση δε μπορούν να την κάνουν όλοι και όλες λόγω των πολλών και σημαντικών ελλείψεων στην καθημερινότητά τους συν την έλλειψη διαδικτύου, Η/Υ κ.α. Μη καταχωρημένο αποτέλεσμα σημαίνει ότι ο μαθητής δε μπορεί να μπει μέσα στην τάξη, θα πρέπει δηλαδή να επιστρέψει στο σπίτι του αφού ενημερωθεί πρώτα ο γονέας. Αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας είναι να υπάρχουν μέρες στις οποίες αποχωρούν 20 μαθητές και μαθήτριες, με τους γονείς να διαμαρτύρονται.

«Πολλοί γονείς αναγκάζονται να πάνε στον λογιστή και στην καλύτερη περίπτωση χρεώνονται με 5 ευρώ την καταχώρησή του» ανέφερε η κα Ευστρατιάδου. Παράλληλα, σημείωσε πως αντί να αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που παραμένουν στο σχολείο, υπάρχουν μέρες που αυξάνεται το ποσοστό της διαρροής λόγω αυτής της διαδικασίας. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε, έχουμε δείξει στα παιδιά τη διαδικασία. Έχει αποδώσει η ενημέρωση. Αλλά υπάρχουν πάντα και αυτοί που δε μπορούν». Στο πλευρό του μαθητικού δυναμικού βρίσκονται μαζί με τη διεύθυνση και άλλοι δέκα μόνιμοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι για πρώτη φορά φέτος προσελήφθησαν από την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής προσπάθειας. Ιδιαίτερα δε σημαντική στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου είναι και η στήριξη της  προϊσταμένης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κας Μ. Κοσμίδου και των συνεργατών της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος