EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20 09 2016

ΕΛΑΣ
Αστυνομικό δελτίο

Επεισόδια στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα
EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20  09 2016

Με τη συμπλοκή αντιεξουσιαστών και του διοικητή της ασφάλειας Κομοτηνής έληξε η πορεία που διοργανώθηκε για τα 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην Κομοτηνή την Κυριακή.

Αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν και προπορεύονταν της πορείας και την ώρα της άφιξης της στην κεντρική πλατεία σημειώθηκαν λεκτικά επεισόδια με άνδρες της ασφάλειας.
Στη συνέχεια αντιεξουσιαστές κινήθηκαν προς το σημείο τους και τότε συνεπλάκησαν με τον διοικητή της ασφάλειας. Δύο Αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κομοτηνής ελαφρά τραυματισμένοι.
Για τα επεισόδια εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση η Ένωση Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην ΑΜ-Θ αλλά και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.
Σύμφωνα με αυτήν καταλογίζουν παθητική στάση και αδράνεια στην πολιτεία για τέτοιου είδους περιστατικά και ζητούν την προστασία της Πολιτείας και την θεσμική θωράκισή τους με έργα και όχι με κροκοδείλια δάκρυα, όπως χαρακτηριστικά καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Πρωτογενής Τομέας

Οργανώνονται οι Κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας

EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20  09 2016
Σε ένα δυνατό συνεργατικό σχήμα ετοιμάζονται να ιδρύσουν οι Κτηνοτρόφοι της Δράμας, με παραγωγή γάλακτος και μεταποιημένων παραγώγων του γάλακτος.
Σε αυτό το σχήμα το οποίο θα είναι ανοικτό, θα μπορούν να συμμετέχουν και Κτηνοτρόφοι κι από άλλες περιοχές της περιφέρειας. Αυτή την περίοδο έχουν ξεκινήσει επαφές με Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Ελλάδας, που έχουν να παρουσιάσουν στον τομέα αυτό μια πετυχημένη και καινοτόμα προσπάθεια.
Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δράμας, Γιάννης Κιτσουκάκης.
Εξ άλλου, νομικά σκέφτονται να διεκδικήσει τις Εξισωτικές Αποζημιώσεις του 2013-2014, ενώ έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των Βιολογικών προγραμμάτων για το 2013.

Μειωμένη φέτος η παραγωγή Βαμβακιού

EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20  09 2016

Tην πρόβλεψη πως φέτος θα έχουμε μειωμένη παραγωγή βαμβακιού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της πνοής βορείων ανέμων, που σαν κατάληξη είχαν να μην αποκτήσει το προϊόν το κατάλληλο βάρος.
Αυτό τόνισε στην ζώνη του Πρωτογενούς Τομέα που μεταδίδεται κάθε Τρίτη από την εκπομπή της ΕΡΑ Κομοτηνή, «Εμείς οι Άλλοι…Αθέατα Δημοσιογραφικά», ο Γεωπόνος Σοφοκλής Παπουής.
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες έχουν επηρεάσει και τις καλλιέργειες του καλαμποκιού, των ελαιόδεντρων, με μειωμένες παραγωγές και εκεί.
Σε αντίθεση με αυτές τις καλλιέργειες, οι καλλιεργητές της αμπέλου, μιλούν για εξαιρετική χρονιά κρασιού.

Νέο εγχειρίδιο για την καλλιέργεια Μηλιάς

EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20  09 2016

Ένα νέο εγχειρίδιο εξέδωσε το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας (ΤΦΟΔΝ ) του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ με θέμα: «Μονογραφία ποικιλιών, υποκειμένων και συστημάτων διαμόρφωσης μηλιάς στην Ελλάδα».
Στη Μονογραφία υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια της μηλιάς και ειδικότερα για τις σημαντικότερες ποικιλίες, που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, για τα κυριότερα υποκείμενα, καθώς και τα συστήματα διαμόρφωσης της κόμης των δένδρων. Όλα τα στοιχεία που παρατίθενται στο εγχειρίδιο, προκύπτουν από μετρήσεις και παρατηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν κάτω από τις Ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες και πλαισιώνονται με στοιχεία από τη διεθνή βιβλιογραφία.
Η Μονογραφία διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή, στις ιστοσελίδες τόσο του ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ (www.elgo.gr)

Κόμματα

Δ. Χαρίτου: «Στοίχημα μας η βελτίωση της καθημερινότητας»

EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20  09 2016

«Το μήνυμα της Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κοινωνία να μετάσχει στις διαδικασίες προσυνεδριακού διαλόγου με προτάσεις για την βελτίωση του κυβερνητικού έργου.
Μέλημά μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής το μέλος της ΚΕ, Δημήτρης Χαρίτου.
Επι πλέον στάθηκε στο γεγονός πως η Οικονομία άρχισε να σταθεροποιείται και ξεκινά η ανάκαμψη, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της Οικονομίας, μέσα από την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.
Σε ότι αφορά την περιοχή μας ο κ. Χαρίτου επανέλαβε το στόχο ως ενεργειακού κόμβου και κέντρου συνδυαστικών μεταφορών.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ΕΝ ΚΛΩ, όπου δήλωσε πως βρισκόμαστε λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης για την επαναλειτουργία της και την έναρξη ενός νέου σχεδίου βιωσιμότητας.

Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή έργων διέλευσης χειμάρρου Μακροποτάμου στην περιοχή Φιλλύρας

EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20  09 2016
Την σύμβαση έργου που αφορά την «Κατασκευή έργων διέλευσης χειμάρρου Μακροποτάμου» στην περιοχή Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, με την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρία, έργο το οποίο θα κατασκευαστεί από εθνικούς πόρους.
Το συγκεκριμένο έργο, είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα ΣΑΕΠ 531 της Περιφέρειας ΑΜΘ, είναι αρχικού προϋπολογισμού 1.340.000€, ενώ η συνολική δαπάνη για την εκτέλεσή του, ανέρχεται σε 594.350,95€,και θα έχει ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Με το έργο αυτό θα απαλλαγούν οι πολίτες της περιοχής από την απαράδεκτη υποχρέωση αναγκαστικής διέλευσης μέσα από τον χείμαρρο του Μακροποτάμου, λόγω μη ύπαρξης μέχρι τώρα τεχνικών έργων, προκειμένου να μεταβούν στην Κομοτηνή ή σε άλλες κατευθύνσεις.
«Φροντίζουμε έμπρακτα για την ασφάλεια των πολιτών μας. δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλίδης.

Mέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου αιτήσεις για όσους γονείς δεν πήραν voucher για παιδικούς σταθμούς

EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20  09 2016
Όσοι γονείς δεν έλαβαν voucher για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς και σε άλλες δομές παιδικής φροντίδας, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού του προγράμματος, καλούνται από την ΕΕΤΑΑ να δηλώσουν εκ νέου την πρόθεσή τους να τους χορηγηθεί, ως της 25 Σεπτεμβρίου.
Η πρόσκληση γίνεται στο πλαίσιο της πρόσφατης εξαγγελίας του πρωθυπουργού για επιπλέον χρηματοδότηση 15.000 θέσεων φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και δομές παιδικής φροντίδας για τη φετινή σχολική χρονιά.
Η αίτηση των υποψηφίων καθώς και η σχετική βεβαίωση του Φορέα/Δομής πρέπει να υποβληθούν, σε αρχεία μορφής pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση: voucher@eetaa.gr.,
Η χορήγηση των voucher θα γίνει σύμφωνα με τη μοριοδότηση που έχει ήδη διενεργήσει η ΕΕΤΑΑ, μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Με δέκτες ακουστικής συχνότητας ο οδοφωτισμός στο Δήμο Ξάνθης

EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20  09 2016

Σε μία πρωτοποριακή ενέργεια, προχώρησε ο Δήμος Ξάνθης, προκειμένου να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο προέκυπτε από τις διακοπές ηλεκτροδότησης και είχε ως αποτέλεσμα την απορρύθμιση των χρονοδιακοπτών στο φωτισμό των οδών.
Η καινοτόμα αυτή ενέργεια, συμβάλει στην βελτίωση του δημοτικού φωτισμού, στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων και δίνει οριστική λύση στο συγκριμένο ζήτημα
Συγκεκριμένα, το τμήμα ηλεκτρολόγων του Δήμου Ξάνθης, αντικαθιστά σταδιακά τους χρονοδιακόπτες στο δίκτυο οδοφωτισμού, με δέκτες ακουστικής συχνότητας σε όλη την έκταση του Δήμου. Ήδη, έχει καλυφτεί το 80% περίπου του δικτύου φωτισμού της πόλης, με τελικό στόχο την επέκταση σε όλο το Δήμο.

Επιμελητήρια

Σύσκεψη χθες για την ΑΕΠΙ του Ε.Β.Ε. Ξάνθης

EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20  09 2016
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης κάλεσε χθες όλα τα επαγγελματικά σωματεία, τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης, τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης, αλλά και όλο τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού σε έκτακτη κατεπείγουσα σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Β.Ε. Ξάνθης.
Στόχος ήταν να ενημερωθούν για τη σκανδαλώδη τροποποίηση του νέου νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων που επιχειρείται να περάσει τις επόμενες ημέρες από τη βουλή των Ελλήνων.

Κοινωνία

Επίδομα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της Ξάνθης

EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20  09 2016

Mε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και οικονομικών έχουν ήδη καθοριστεί η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για το επίδομα εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, σύμφωνα με την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την σχετική Οδηγία .
Ως “οικογένεια” θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο-αρχηγό οικογένειας.

Πολιτισμός

Εργαστήριο κινηματογράφου στην ΦΕΞ

EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20  09 2016
Εργαστήριο Κινηματογράφου – Video θα λειτουργήσει στη ΦΕΞ. Στον κύκλο αυτών των μαθημάτων οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίσουν την ιστορία και τη γλώσσα του κινηματογράφου. Πιο συγκεκριμένα στην οργάνωση παραγωγής, το σενάριο, τις τεχνικές λήψεις, το μοντάζ και τις ταινίες που θα έπρεπε να έχει δει κανείς. Τμήμα Α: Νέο τμήμα – Τρίτη 19:00 στο Λαογραφικό μουσείο

Αθλητική Ενημέρωση

Ο Γρηγόρης Λαμπάκης από την Ξάνθη τερμάτισε στον φημισμένο αγώνα Tor De Geants στις Ιταλικές Άλπεις

EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20  09 2016
Με χρόνο 146 ώρες, 30 λεπτά, ο Γρηγόρης Λαμπάκης από την Ξάνθη τερμάτισε στον φημισμένο αγώνα Tor De Geants στις Ιταλικές Άλπεις. Ο Αγώνας των 300 χιλιομέτρων στο Mont Blanc συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη και ο Ξανθιώτης δρομέας ήταν ένας από τους 4 Έλληνες που πήραν μέρος και τερμάτισε εν μέσω συγκίνησης το μεσημέρι του Σαββάτου στο Courmayeur.
O Ξανθιώτης δρομέας δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων των ξανθιωτών για την επιτυχημένη δοκιμασία του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος