Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ομόφωνα εκπρόσωπος των ελληνικών ΑΕΙ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Interreg» Ελλάδας-Βουλγαρίας

Tον ηγετικό ρόλο του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών ανώτατων ιδρυμάτων, επιβεβαιώνει η ομόφωνη απόφαση της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων να ορίσει επίσημα το ακριτικό Πανεπιστήμιο ως εκπρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg | Ελλάδα-Βουλγαρία».

Συγκεκριμένα, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επωμίζεται ενεργό ρόλο στους κύριους άξονες που αφορούν την ενίσχυση της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στην προώθηση της καινοτομίας, της κυκλικής οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος στη διασυνοριακή ζώνη, και στη διασφάλιση των συμφερόντων της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας στη χάραξη κοινών στρατηγικών δράσεων.

Για «τιμή, και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη για το ίδρυμά μας, το οποίο συνιστά διαχρονικά γέφυρα συνεργασίας στα Βαλκάνια», κάνει λόγο ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής, Φώτης Μάρης, σημειώνοντας πως πρόκειται για «μια ιδιαίτερη θεσμική διάκριση που αντανακλά το υψηλό κύρος του Πανεπιστημίου μας, τη γεωγραφική του θέση ως αναπτυξιακού πνεύμονα στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, καθώς και την πλούσια εμπειρία του στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και διεθνών συνεργασιών. Θα εργαστούμε συστηματικά για να εκπροσωπήσουμε επάξια το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, ενδυναμώνοντας τις συνέργειες, την εξωστρέφεια και την περιφερειακή ανάπτυξη, προς όφελος της επιστήμης και των τοπικών κοινωνιών. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συνεχίζει να πρωτοστατεί στην πράξη, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του ως ένας σύγχρονος, εξωστρεφής και διεθνώς αναγνωρισμένος εκπαιδευτικός και ερευνητικός πυλώνας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος