Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής:Πληρώσαμε πολλά-Να μην πληρώσουμε ξανά

Το μήνυμά της για την εργατική Πρωτομαγιά έκανε γνωστό η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής. «Η Πρωτομαγιά του 2020 μας βρίσκει αντιμέτωπους με τις συνέπειες της πανδημίας και κυρίως με τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στα συστήματα υγείας όλων των χωρών όπου η Υγεία είναι εμπόρευμα! Σε αυτή τη συγκυρία, που η τάξη μας μετράει χιλιάδες νεκρούς παγκοσμίως, φανερώνονται ξανά τα αδιέξοδα του σημερινού συστήματος, ότι ο εχθρός είναι ορατός και είναι ο καπιταλισμός», αναφέρεται σε αυτό, ενώ γίνεται λόγος για απολύσεις, αναστολές συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, μη καταβολή του δώρου Πάσχα, απλήρωτους εργαζομένους κι άλλα προβλήματα.

«Πληρώσαμε πολλά! Να μην πληρώσουμε ξανά! Να μην επιτρέψουμε, με αφορμή την πανδημία, το ξήλωμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την ένταση της εκμετάλλευσης», σημειώνει η ΕΝΙΔΥΚ, και αναφέρει ένα προς ένα τα αιτήματα των απεργιακών διεκδικήσεων:

Κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων των ΠΝΠ εδώ και τώρα. Να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου – Καμία απόλυση! Να μην χρεωθούν ως κανονική άδεια οι μέρες σε καραντίνα ή οι άδειες των ευπαθών συναδέλφων! Να εξασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων (άδειες, ωράρια, παροχές)! Να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό και υποδομές. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος