Ο Γ. Λεοντόπουλος στην ΕΡΤ Κομοτηνής – “Ελλιπώς θωρακισμένοι κατά της Covid οι νεφροπαθείς”

Την έλλειψη εμβολιαστικής κάλυψης στο σύνολο των 11.000 νεφροπαθών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση σε όλη τη χώρα επισημαίνουν οι εκπρόσωποί τους, καθώς δεν είναι λίγοι, όπως είπαν, εκείνοι που δεν έκαναν τις απαραίτητες δόσεις εμβολίου κατά της Covid με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους. Πρόκειται για ασθενείς που υποβάλλονται τρεις φορές την εβδομάδα στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

Έκκληση να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να εμβολιαστούν απεύθυνε ο πρόεδρος του πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών Γρηγόρης Λεοντόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (24-1-2022). «Υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο και θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα από όλους τους υπόλοιπους για να τους προστατεύσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι σε λίγες μέρες όσοι έχουν κάνει την 3η δόση, θα μπορούν να κάνουν και την 4η καθώς ανοίγει η σχετική πλατφόρμα.

Όσον αφορά στην κάλυψη των υπόλοιπων ιατροφαρμακευτικών αναγκών, ο κος Λεοντόπουλος σημείωσε ότι τα χειρουργεία «έχουν πάει πάρα πολύ πίσω», προσθέτοντας ότι βρίσκουν φροντίδα μόνο τα επείγοντα περιστατικά. «Αυτό συνέβη γιατί όλες οι κλινικές παραχώρησαν κρεβάτια για covid» είπε.

Αναφερόμενος στους ανασφάλιστους, αφού σημείωσε πως έχουν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία, περιέγραψε και τη δική τους ταλαιπωρία λέγοντας πως «περιπλανώνται από εφημερεύον σε εφημερεύον».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η πανδημία «θέλει μέτρα πρόληψης, όπως στο πρώτο κύμα που ήμασταν από τις καλύτερες χώρες και τώρα από τις χειρότερες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος