Ε. Μπατζακίδου: Έρχονται βλέπουν και φεύγουν οι νέοι λογιστές μην αντέχοντας σε φόρτο και άγχος της δουλειάς

Το χαμένο δικαίωμα των διακοπών επισημαίνουν και φέτος τα μέλη της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης με την πρόεδρο, την κα Ειρήνη Μπατζακίδου να δηλώνει στο www.ertnews.gr ότι, είναι ζητούμενο τόσο αυτό όσο και η δυνατότητα ανάπαυλας – ανάρρωσης λόγω ασθένειας, κάθε φορά που χρειάζεται.

«Δεν υπάρχουν αυτά τα δικαιώματα για εμάς» αναφέρει και σημειώνει ότι ο φόρτος δουλειάς είναι πολύ μεγάλος. «Ας μας δουν με διαφορετικό μάτι» προτρέπει τους υπεύθυνους σημειώνοντας με νόημα ότι τον πρώτο έλεγχο των επιχειρήσεων τον κάνουν πάντα οι Φοροτεχνικοί – Λογιστές και προσθέτοντας επίσης ότι «η μεταρρύθμιση του κράτους περνά μέσα από εμάς».

Όσον αφορά στην έλευση νέων συναδέλφων στο χώρο; Τόσο η πρόεδρος της Ένωσης, όσο και τα υπόλοιπα μέλη, παρατηρούν να αποφοιτούν από Σχολές πολλοί νέοι συνάδελφοί τους, να εισέρχονται στο χώρο τους, αλλά να μην αντέχουν τον φόρτο και τις πιεστικές συνθήκες εργασίας με αποτέλεσμα αρκετοί να εγκαταλείπουν γρήγορα. «Είναι πιεστικό το περιβάλλον μας παραδέχεται. Όλη μέρα είμαστε κάτω από πιεστικό στρες με το φόβο του λάθους και του προστίμου» τονίζει. Παράλληλα, αναγνωρίζει ότι οι νέοι συνάδελφοί της είναι πιο εξοικειωμένοι με τις νέες πλατφόρμες και τα λογισμικά συστήματα που μπήκαν για τα καλά στο πεδίο τους.

Τέλος, όσον αφορά στην παράταση που δόθηκε για την υποβολή δηλώσεων μέχρι τέλος Αυγούστου θεωρεί ότι θα χρειαστεί και νέα καθώς εκκρεμεί ακόμη η υποβολή ενός και πλέον εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων. Μην παραλείποντας να επισημάνει ότι οι πιστοποιημένοι από τα Επιμελητήρια λογιστές θα πρέπει να έχουν διαφορετική, οικονομική περίοδο ώστε και χρόνο να εξοικονομούν για τις υπόλοιπες εργασίες και να αποφεύγουν τα τυχόν λάθη.

Με εκατό μέλη η Ένωση και με εξήντα ακόμη λογιστές εκτός αυτής, εικόνα όπως λέει που απαντάται σε κάθε ΠΕ (και στη Ροδόπη), καθώς δεν είναι εγγεγραμμένοι όλοι, επαναφέρει την πρόταση της ισχύς της υποχρέωσης εγγραφής στους κατά τόπους Συλλόγους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος