Ε. Λίτσος – ΕΛΜΕ Ροδόπης: Ασφυκτιούν οι σχολικές μονάδες της Κομοτηνής, αναγκαίες οι παρεμβάσεις

«Οι σχολικές μονάδες της πόλης ασφυκτιούν και αυτές της περιφέρειας χάνουν το μαθητικό τους δυναμικό». Το παραπάνω επισημαίνει στο www.ertnews.gr ο ταμίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης, ο κος Ευάγγελος Λίτσος.

Όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή, 25-11-2022 , “… ειδικές αίθουσες, όπως τα εργαστήρια χημείας σε πολλές σχολικές μονάδες, μετατράπηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας, ενώ και σχολικές βιβλιοθήκες φιλοξενούν παραδόσεις μαθημάτων”.

«Φαντάζει περισσότερο επιτακτική από ποτέ η ικανοποίηση του αιτήματος της εξεύρεσης σχολικής στέγης» ανέφερε ο κος Λίτσος κι εξέφρασε τον προβληματισμό του επειδή τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

«Το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει κι εμείς δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε με μαθητές και μαθήτριες περισσότερες από όσους και όσες μπορεί να δεχτεί μια αίθουσα» ανέφερε. Ήδη, όπως είπε, σε αρκετά τμήματα ο αριθμός των μαθητών είναι μεγάλος. Αυτό σε συνδυασμό με την απουσία, όπως είπε, κατάλληλου εξοπλισμού, όπως οι διαδραστικοί πίνακες, υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ενδεικτικά σημείωσε πως μόνο το ¼ των σχολικών αιθουσών των Λυκείων έχουν στη διάθεσή τους δια-δραστικούς πίνακες. «Η τεχνολογία, η πληροφορική είναι βασικό εργαλείο δουλειάς στη διδασκαλία μας» τόνισε, σημειώνοντας την ανάγκη πίεσης προς τους Δήμους για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τον κατάλληλο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων. Όπως επίσης και για την πραγματοποίηση σοβαρών παρεμβάσεων, αναφέροντας ως παράδειγμα τη λειτουργία ανελκυστήρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος