ΔΙΕΚ Κομοτηνής: Kατάρτιση και πρόσβαση στην αγορά εργασίας για 180 σπουδαστές

Εκατόν ογδόντα (180) σπουδαστές και σπουδάστριες στο ΔΙΕΚ Κομοτηνής αναζητούν το δικό τους δρόμο στο χώρο της κατάρτισης και της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

Όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα 30-1-2022 στο www.ertnews.gr η διευθύντρια του ΔΙΕΚ, η κα Α.Καζάκου η τελευταία συνεργασία επετεύχθη με Ψυχιατρική Δομή στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και με άλλους χώρους – με τους υπεύθυνους των οποίων έχουν υπογράψει Μνημόνια Συνεργασίας, συνεργασίες που εξασφαλίζουν κατάρτιση, πρόσβαση και κατόπιν «απορρόφηση» στην αγορά εργασίας.

Αναφερόμενη στη φετινή χρονιά σημείωσε ότι χαρακτηρίζεται από τη μικρότερη διαρροή των τελευταίων χρόνων. Είκοσι με τριάντα άτομα (20-30), από τους αρχικά εγγραφέντες δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους- δεν πιστοποιούν τις γνώσεις τούς. Στο τέλος του εξαμήνου και ήδη στο δρόμο προς τις εξετάσεις του εξαμήνου (1-14 Φεβρουαρίου) με το επόμενο εξάμηνο να ξεκινά στις 16 Φεβρουαρίου.

Όπως τόνισε με τη συμπλήρωση – υποβολή των ηλεκτρονικών τους αιτήσεων οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν στεγαστικό επίδομα. Ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται και η λειτουργία τμήματος- ειδικότητας Ψηφιακού Marketing.

Λόγω, όπως δήλωσε η κα Καζάκου, του πειραματικού χαρακτήρα του ΔΙΕΚ τη νέα χρονιά αναμένεται να υπάρξουν και νέες προτάσεις για τη λειτουργία νέων ειδικοτήτων, ανάλογα με το ενδιαφέρον. Επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι ειδικότητες που σχετίζονται με το χώρο της υγείας εξασφαλίζουν 100% απορρόφηση στον εργασιακό τους χώρο για τους αποφοίτους των ΔΙΕΚ.

φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος