Δ.Μάγγας: Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης θέλει κοινούς αγώνες και κινητοποιήσεις

Είτε πρόκειται για εορτασμούς, είτε για κινητοποιήσεις ο “διαχωρισμός” έχει επικρατήσει, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο από τη μια στο χώρο του και το ΠΑΜΕ (μαζί τα τελευταία χρόνια και η ΕΝΙΔΥΚ) από την άλλη στην κεντρική πλατεία με μια ώρα διαφορά η μία συγκέντρωση από την άλλη. Στο ίδιο σημείο, στην πλατεία ειρήνης, την ίδια ώρα (στις 11:00) θα βρίσκεται και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αύριο. «Για καπέλωμα από το ΠΑΜΕ» έκανε λόγο ο ταμίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σχολιάζοντας την απόφαση αυτή.

Απαντώντας σήμερα ο προεδρεύων του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, Δημήτρης Μάγγας από την ίδια εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-4-2022) υποστήριξε ότι με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ την προηγούμενη Δευτέρα (28 Μαρτίου) κλήθηκε και το Εργατικό Κέντρο, και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τόσο του Ιδιωτικού Τομέα, όσο και του Δημοσίου με στόχο να επιτευχθεί «επιτέλους για μια φορά», όπως είπε, «μια συντονισμένη και μια κοινή απεργιακή συγκέντρωση στον ίδιο τόπο και στην ίδια ώρα».

Μιλώντας γι αυτή την πρώτη μετά από καιρό πρωτοβουλία κοινής αγωνιστικής συμπόρευσης ο κος Μάγγας σημείωσε πως αυτό που προτάθηκε από το σύνολο των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, αλλά και από το Νομαρχιακό της ΑΔΕΔΥ, ήταν να γίνει μια συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία σε ώρα κοινή που θα επέλεγαν οι διοργανωτές. «Το Εργατικό Κέντρο είχε πει ότι θέλουν η συγκέντρωση αυτή να γίνει στις 10:00 το πρωί στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, προτείναμε να γίνει στην κεντρική πλατεία για να έχει και μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία και λόγω χώρου. Είχαμε πει μάλιστα πως σε μια επόμενη κινητοποίηση θα επιλέξουμε να πάμε στο Εργατικό Κέντρο. Το Εργατικό Κέντρο είπε ότι θα το συζητούσαν την Πέμπτη, αλλά μάθαμε με ανακοίνωσή τους ότι αποφάσισαν να γίνει στις 10:00 το πρωϊ στο χώρο του Εργατικού Κέντρου. Δεν υπάρχει καμία διασπαστική κίνηση από εμάς. Εμείς είμαστε πάντα οι άνθρωποι που θέλουμε να έχουμε συγκλίσεις, κοινές πορείες, τώρα αν κάποιοι νομίζουν ότι θέλουν να πορευτούν μόνοι τους δικαίωμά τους, αλλά δεν είναι δικαίωμά τους να αποδίδουν την μομφή αυτή σε εμάς από την στιγμή που η ευθύνη αφορά αυτούς» είπε ο κος Μάγγας.
Ερωτηθείς για το Εργατικό Κέντρο και για το κατά πόσο μια απόφαση τέτοια του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ του επιφέρει πλήγμα ο κος Μάγγας απάντησε ότι: “Το πώς λειτουργεί ένα Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο, είτε λέγεται Εργατικό Κέντρο είτε Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ είναι αποκλειστική ευθύνη αυτών που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του”. Όπως είπε: «Αν με τόσα Σωματεία το Εργατικό Κέντρο δεν λειτουργεί, όπως έπρεπε να λειτουργεί τι να σας πω; Είναι ευθύνη των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου και των εκλεγμένων αντιπροσώπων του».
Αφού δε υπενθύμισε και αυτός, όπως και ο κος Χατζηαθανασίου στη δική του τοποθέτηση, ότι η προκήρυξη της αυριανής πανελλαδικής κινητοποίησης έγινε από κοινού (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) προέβη στη δική του ερμηνεία λέγοντας πως «αυτοί που θέλουν κοινή πορεία σε αγώνες και κινητοποιήσεις είναι το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, όχι το Εργατικό Κέντρο, το οποίο έβγαλε ανακοίνωση και είπε: «Εμείς είμαστε εκεί και αν θέλετε ελάτε»».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος