Εγκατέλειψαν τις αλάνες γιατί δεν τις βρίσκουν πια εύκολα στις πόλεις τους κι ασχολούνται με την ξιφασκία. Νέοι και νέες , παιδιά ηλικίας 13, 14 και 15 ετών έχουν «φορτωμένο» πρόγραμμα, πολλές υποχρεώσεις και ούτε στιγμή για χάσιμο.
Έχουν, όμως, και πρόβλημα στη δια ζώσης επικοινωνία. Λόγω των μαθητικών υποχρεώσεων, της τεχνολογίας και της υγειονομικής κρίσης επί δύο και πλέον χρόνια. Μιλώντας στο ertnews.gr ο Δημήτρης Γιαννακούδης, με αφορμή την πραγματοποίηση ενός προγράμματος που έχει τον τίτλο «Κατασκευάζοντας Καριέρες», στο οποίο είναι υπεύθυνος, σημειώνει ότι οι νέοι αυτής της ηλικίας έχουν επιλέξει να ασχολούνται με πολλές δραστηριότητες αρκετές από τις οποίες δεν συνάδουν ούτε με την ηλικία τους και αρκετά συχνά ούτε με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους.
Έτσι, εκτός από τις ξένες γλώσσες ασχολούνται με την ρομποτική, το τένις, την ξιφασκία κάνοντας δεκάδες άλλες επιλογές. «Συμμετέχοντας σε προγράμματα σαν κι αυτό προσπαθούν να ανιχνεύσουν το επάγγελμα με το οποίο σε μερικά χρόνια από τώρα θα ήθελαν να ασχοληθούν» δηλώνει ο κος Γιαννακούδης, καθώς, όπως λέει, “πολλοί από τους μαθητές και τις μαθήτριες φτάνουν σε ένα σημείο και δεν ξέρουν τους στόχους που έχουν, δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν”.
Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα οι πρώτες επιλογές των παιδιών αυτής της ηλικίας είναι: η τεχνολογία, η καινοτομία, τα ιατρικά επαγγέλματα, οι γλώσσες και οι κοινωνικές επιστήμες.
Ένα εμπόδιο που καλούνται να υπερπηδήσουν, «χάνοντας», λόγω της τεχνολογίας, την ζώσης επαφή με τους συμμαθητές και τους φίλους τους, είναι αυτό της δυσκολίας στην δια ζώσης επικοινωνία. «Εξακολουθούν να είναι έφηβοι, άλλοτε εξωστρεφείς και άλλοτε ντροπαλοί, αλλά με μια δυσκολία στην επικοινωνία»” δήλωσε και σημείωσε με νόημα πως “ακόμη και για τα στοιχειώδη στην άμεση επαφή θέλουν ενθάρρυνση”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος