Α. Ιωάννου: Η επόμενη μέρα μας χρειάζεται όλους

«Αφουγκράστηκα την κοινωνία του τόπου μας και διαπίστωσα ότι πρέπει να κινηθούμε, έτσι και κάναμε ξεκινώντας την προσπάθειά μας πριν δύο χρόνια. Συγκροτήσαμε ένα καλό ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από ανθρώπους διαφορετικών χώρων, οι οποίοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα, αγάπη για τον τόπο τους και διάθεση να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Απόστολος Ιωάννου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών», υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών.

Απόστολος Ιωάννου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών», υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών

«Ο τόπος μας χρειάζεται μια αλλαγή».
Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιό του Συνδυασμού του τόνισε ότι το έχει στελεχώσει με αξιόλογους ανθρώπους, ανθρώπους που έχουν εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση και είναι σε θέση να προσφέρουν πολλά, αλλά επίσης και με νέους ανθρώπους οι οποίοι κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο για πρώτη φορά και τίθενται στην κρίση του κόσμου με διάθεση να προσφέρουν. «Αυτό είναι πολύ θετικό γιατί έχουμε πετύχει μια σύνθεση» δήλωσε σημειώνοντας πως «Ο τόπος μας χρειάζεται μια αλλαγή».
Βασικά προβλήματα στο δήμο Μαρωνείας Σαπών δεν έχουν λυθεί
Σύμφωνα με τον κο Ιωάννου βασικά προβλήματα της καθημερινότητας στο δήμο Μαρωνείας Σαπών δεν έχουν λυθεί. Αντιθέτως, διογκώνονται , μεγαλώνουν, δυσκολεύουν περισσότερο την καθημερινότητα του κόσμου και αυτό, όπως τόνισε, θα πρέπει να σταματήσει. «Πρέπει να δουλέψουμε, να εργαστούμε σκληρά, να επαναφέρουμε την ομαλότητα στην καθημερινότητα μας, να αντιμετωπίσουμε πολύ βασικά προβλήματα που έχει ο κόσμος με το νερό, με την καθαριότητα, με τον ευπρεπισμό των χωριών τους. Ταυτόχρονα να βάλουμε τις βάσεις ώστε να αρχίσουμε να δημιουργούμε μια αναπτυξιακή πορεία».

Προεκλογικά τείνει χέρι συνεργασίας προς όλους σημειώνοντας ότι όλοι όσοι εμπλέκονται με τα κοινά πρόθεσή τους είναι να προσφέρουν. «Κανείς δεν έχει την πρόθεση να κάνει κάτι κακό. Όμως, από το αποτέλεσμα κρινόμαστε όλοι και το αποτέλεσμα της παρούσας διοίκησης δεν είναι καλό. Υπάρχουν παράπονα πάρα πολλά από τον κόσμο που αφορούν βασικά θέματα για τα οποία θα έπρεπε να είχε δοθεί λύση. Θέματα που έχουν να κάνουν με την ύδρευση των οικισμών, με βασικές υποδομές, όπως η αγροτική οδοποιία, θέματα τα οποία παραμένουν άλυτα.»

Ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, του Πολιτισμού και του Τουρισμού
Όπως τονίζει ο κος Ιωάννου το βασικότερο όλων είναι να μπορέσουμε να μπούμε στη λογική του πώς λειτουργεί σωστά ένας δήμος και ποιες είναι οι δυνατότητες που υπάρχουν για να μπορέσει να αναπτυχθεί ένας δήμος. «Τα εργαλεία τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας δήμος για να δώσει μια ώθηση, μια αναπτυξιακή πορεία έχουν να κάνουν με χρηματοδοτήσεις , τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι πάρα πολλά. Επισκεφτήκαμε την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ για να έχουμε καλύτερη ενημέρωση για το πώς μπορεί κανείς να οδηγήσει έναν τόπο στην ανάπτυξή του, τι δυνατότητες έχει. Ο στόχος μας, ο σχεδιασμός μας έχει να κάνει με την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα και την βελτίωση κι ανάπτυξη του Πολιτισμού και του Τουρισμού. Έχουμε δύο βασικούς τομείς στους οποίους θα ρίξουμε το βάρος με συγκεκριμένες προτάσεις για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη του τόπου.»

Αφουγκραζόμενος σήμερα τον κόσμο της περιοχής του υποστηρίζει με βεβαιότητα πως αυτό που ζητούν οι κάτοικοι είναι  αλλαγή, «να αλλάξει σελίδα, να δει κάτι διαφορετικό, λύσεις στα προβλήματα του. Μας αντιμετωπίζει θετικά, εναποθέτει τις ελπίδες του πάνω μας για την επόμενη μέρα των εκλογών.»

«Η επόμενη μέρα τους χρειάζεται όλους.»
Τέλος, δεν παραλείπει να σχολιάσει την πληθώρα των υποψηφίων. «400 υποψήφιοι ανάμεσα σε 12.000 ανθρώπους , ένας στους τριάντα κατοίκους του δήμου μου είναι υποψήφιος» δηλώνει και σημειώνει «Δημιουργείται η αίσθηση ότι πολλοί θα ψηφίσουν με γνώμονα ποιος είναι φίλος, συγγενής, χωριανός. Δεν πρέπει να γίνει έτσι. Να αξιολογήσουν, να δουν τις παρουσίες του καθενός, το έργο, το πρόγραμμα, το σχεδιασμό και την ικανότητα που έχει ο καθένας για να τα καταφέρει» προσθέτοντας με νόημα: «Η επόμενη μέρα τους χρειάζεται όλους.»
Φώτο: Ο κος Απόστολος Ιωάννου στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ