Αναγκαία τα μαθήματα ελληνομάθειας για τους μαθητές και τους γονείς τους στην ορεινή Ροδόπη

Την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνομάθειας τονίζουν εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα σχολεία της ορεινής Τοπικής Κοινότητας Οργάνης. Η σωστή χρήση και κατανόηση της ελληνικής γλωσσάς, όπως λένε, είναι ζητούμενο στην περιοχή που εργάζονται.

Όπως σημειώνουν στο ertnews.gr τα μαθήματα σωστής χρήσης της ελληνικής γλώσσας είναι αναγκαία όχι μόνο για τους μαθητές και τις μαθήτριες της περιοχής, αλλά και για τους ίδιους τους γονείς τους, που συχνά στο σπίτι, αν και θέλουν να βοηθήσουν στη μελέτη των παιδιών τους, αδυνατούν.

Όπως τόνισε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Οργάνης, ο Αχμέτ Αρναούτ, τα παιδιά των μεγαλυτέρων τάξεων έχουν απαιτήσεις, είναι πιο ενημερωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η στήριξη από τους γονείς τους, οι οποίοι πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά στο έργο του δασκάλου στο βαθμό που μπορούν.
Είκοσι έξι (26) είναι φέτος οι μαθητές στη Σχολική Μονάδα της Οργάνης, 13 αγόρια και 13 κορίτσια, έχοντας στο πλευρό τους πέντε εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες του πρωϊνού και του ολοήμερου προγράμματος, ενώ σε αναμονή είναι για την έλευση δύο ακόμη εκπαιδευτών, Πληροφορικής και Αγγλικής Γλώσσας.
«Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε καλά, με εξασφαλισμένο ήδη το πετρέλαιο για την θέρμανση και ενεργειακά αναβαθμισμένο το κτίριο μας » ανέφερε ο κος διευθυντής.
Με προβληματισμό, ωστόσο, στάθηκε στη δημογραφική συρρίκνωση της περιοχής του (ο ίδιος είναι και μόνιμος κάτοικος στην περιοχή) λόγω του χαμηλού βιοτικού επιπέδου και την ανάγκη εύρεσης εργασίας, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν παίρνοντας μαζί και τις οικογένειές τους.
Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα η «απώλεια» ενός μαθητή που ενώ ξεκίνησε μαζί τους συνεχίζει με τους γονείς του στα πεδινά της περιοχής. «Το χωριό του, η Σμιγάδα», όπως είπε ο κος Αρναούτ, «από τριάντα οικογένειες στο παρελθόν έφτασε να αριθμεί τρεις».

Τέλος, όπως αποκάλυψε, στο πλαίσιο των προσπαθειών εξωστρέφειας θα πραγματοποιήσουν εκδρομή στην Αθήνα μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από πέντε – έξι σχολεία της περιοχής το διάστημα 23-27 Νοεμβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος