Αναγκαία η ανέγερση νέου κτιρίου για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Την ανάγκη επίσπευσης των εργασιών κατασκευής κατάλληλου κτιρίου για τη στέγαση της λειτουργίας του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επεσήμανε για μια ακόμη φορά ο διευθυντής του Εργαστηρίου, Μένιος Ψωμακέλης μιλώντας στο ertnews.gr.

Όπως ανέφερε: Από το 2002 στεγάζονται στο Μουσικό Γυμνάσιο της Γενισσέας. Οι έξι (6) από τις δώδεκα (12) αίθουσες του Εργαστηρίου σε τρεις λυόμενους χώρους και οι άλλες έξι (6) σε πέντε μικρούς βοηθητικούς χώρους της ίδιας σχολικής μονάδας.

Περιγράφοντας την αναγκαιότητα επίσπευσης των εργασιών που απαιτούνται ανέφερε ότι επιστήμονες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο χώρο, όπως: ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και λόγο-θεραπευτές είναι αναγκασμένοι να φιλοξενούνται κάπου πρόχειρα για να μπορέσουν να δουλέψουν με τους μαθητές τους.

Στο εργαστήριο καθημερινά πενήντα παιδιά ηλικίας δεκατριών (13) έως είκοσι δύο (22) ετών με ιδιαιτερότητες «πολλές και βαριές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάποια από τα παιδιά με τετραπληγία, δίνουν τον δικό τους αγώνα έχοντας από την πρώτη στιγμή τη στήριξη όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού που απαιτείται, συνολικά πενήντα (50) άτομα όλων των ειδικοτήτων.

Στα δώδεκα (12) τμήματα φιλοξενείται μέγιστος αριθμός επτά (7) παιδιών και έχει εξασφαλιστεί η μετακίνησή τους από και προς τη σχολική μονάδα με τη χρήση δεκατριών (13) μισθωμένων επαγγελματικών οχημάτων.

Σύμφωνα με τον κο Ψωμακέλη, όπως ανέφερε και τον Ιούνιο του 2021 μιλώντας τότε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο φάκελος με τη μελέτη βρίσκεται για έγκριση στο Υπουργείο Παιδείας και εφόσον δοθεί το “πράσινο φως” υπάρχει η διαβεβαίωση από την πλευρά της Περιφέρειας για την εξασφάλιση των χρημάτων που απαιτούνται για την ανέγερσή του. Το καινούργιο κτίριο για την στέγαση του Εργαστηρίου προβλέπεται να δημιουργηθεί στη Διομήδεια Ξάνθης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος