Αλλαγή πλεύσης στον πρωτογενή τομέα από την ΠΑΜ-Θ-Έκθεση Αλιείας στην Καβάλα

Σύσκεψη για την αλλαγή πλεύσης στον πρωτογενή τομέα, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, αλλά και του Εντεταλμένου Συμβούλου για τον Πρωτογενή Τομέα, Ανδρέα Καραγιώργη.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιώργη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ξεκινά μια δυνατή ενεργοποίηση στην Αγρο-Διατροφική Σύμπραξη-σ.σ. εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 49% από την ΠΑΜ-Θ- στο κομμάτι με τα καλάθια προϊόντων και την αξιοποίηση όλων των επιδοτούμενων ενεργειών που απορρέουν από την ΕΕ .
Έχει διαπιστωθεί πως δυστυχώς στην ΑΜ-Θ υπάρχουν προϊόντα ονομαστά, που όμως δεν είναι γνωστά, καθώς λείπει η προβολή τους, αλλά και η μεταποίηση και η τυποποίησή τους για την έξοδό τους στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Στο κομμάτι της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών η ΑΜ-Θ φαίνεται να έχει τη διάθεση να προχωρήσει και μάλιστα να ξεκινήσει επικοινωνώντας με τη βάση των Αγροτών και ρωτώντας τους, για ποιο λόγο δεν εμπιστεύονται τις νέες καλλιέργειες. Καταγράφοντας τα προβλήματα, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο, μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η επαφή με όλους τους Αγρότες ως μονάδες, ή ως Συνεταιρισμοί και άλλα συνεργατικά σχήματα. Μέχρι τον Σεπτέμβριο όλα τα ζητήματα –προβλήματα που θα συγκεντρωθούν, θα έχουν δοθεί σε ένα μελετητικό γραφείο, το οποίο θα επεξεργασθεί λύσεις, πάνω στις οποίες θα κληθούν οι Αγρότες σε Ημερίδες να ενημερωθούν για τις λύσεις.
Από τις αρχές του επόμενου χρόνου, ο κ. Καραγιώργης φάνηκε να είναι βέβαιος πως θα έχουν γίνει αρκετές κινήσεις.
Ενεργοποιούνται οι κλαδικές Εκθέσεις
Παράλληλα, θα γίνουν προτάσεις για την αντικατάσταση καλλιεργειών με νέες που θα παράγουν νέα προϊόντα, με μεταποίηση και τυποποίηση, προκειμένου να φύγουν για τις αγορές. Προϊόντα τα οποία ζητάει η αγορά, αλλά οι Αγρότες μαθημένοι στα τετριμμένα δεν παράγουν.
Έμφαση έδωσε ο κ. Καραγιώργης στην προβολή των προϊόντων, μέσω των Εκθέσεων, εκθέσεων που θα γίνονται και που θα συμμετέχουν οι κρίσιμοι φορείς που διακινούν τα προϊόντα και κλείνουν αυτές τις συμφωνίες. Μια τέτοια ενέργεια θα είναι η κλαδική έκθεση Αλιείας στην Καβάλα σε συνεργασία με τη ΔΕΘ, που θα γίνει μέσα στη νέα χρονιά!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος