Α. Βαφειάδης – ΟΕΒΕΣ Ροδόπης: “Χτύπημα” στην εστίαση αν γίνει υποχρεωτικό το rapid test για εμβολιασμένους

Το υποχρεωτικό rapid test για τους εμβολιασμένους ή όσους φέρουν πιστοποιητικό νόσησης προκειμένου να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους, ειδικά για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.

Ως ένα “Χτύπημα στον κλάδο της εστίασης” χαρακτήρισε την ενδεχόμενη ιχνηλάτηση όλου του πληθυσμού με τεστ για την Covid-19 για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Ροδόπης ο κος Ανέστης Βαφειάδης.

Ήδη, όπως είπε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (21-12-2021) ο κος Βαφειάδης, η αγορά είναι «μουδιασμένη», καθώς δεν σημειώνεται η προσδοκώμενη κίνηση. « Δεν είμαστε αισιόδοξοι περιμένοντας τα νέα μέτρα. Αρκετό καιρό είχαμε να αναστατωθούμε. Οπότε ξανά αναστάτωση στην εστίαση, η 6η Οκτωβρίου ήταν η τελευταία φορά» είπε ο κος Βαφειάδης προσθέτοντας ότι το κλίμα που δημιουργείται δεν εμπνέει αισιοδοξία.

Όπως είπε ο κος Βαφειάδης επειδή η οικονομία είναι αλυσίδα δεν επηρεάζει μόνο το χώρο της εστίασης, αλλά, «όλους τους κλάδους» και προέβλεψε «αυτοί που έχουν κλείσει ήδη για συμμετοχή σε ρεβεγιόν θα πάνε, αυτοί όμως που δεν προγραμμάτισαν σίγουρα δεν θα αποφασίσουν εύκολα να μετακινηθούν.»

Το κόστος της διενέργειας rapid test θα επιβαρύνει τους ίδιους τους πολίτες, “οπότε”, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, “το κόστος αυξάνεται πόσο μάλλον για μια πολυμελή οικογένεια» είπε ο κος Βαφειάδης σημειώνοντας πως θα αποτελέσει έναν ανασταλτικό παράγοντα και θα είναι λίγοι εκείνοι που θα αποφασίσουν να βγουν”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος