Α.Τσουκάτου, πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων: Τα περισσότερα μέλη μας έχουν ανάγκη την στήριξη της πολιτείας

Σε οικονομική απόγνωση υποστηρίζει ότι βρίσκονται πολλά από τα μέλη του ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ροδόπης. Μιλώντας στο ertnews.gr η πρόεδρος του Συλλόγου,  Αγγελική Τσουκάτου σημειώνει: «Τα περισσότερα μέλη μας έχουν ανάγκη την στήριξη της πολιτείας.Ως κύρια ανάγκη θεωρώ ότι είναι η οικονομική. Λόγω των άδικων καταργήσεων των προνομίων που είχαμε στο παρελθόν πολλοί βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση».

Αναλυτικότερα, η εκπρόσωπος 1850 μελών-πολύτεκνων οικογενειών, εκ των οποίων τα 560 ενεργά μέλη, τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαν οι πολύτεκνοι το προηγούμενο έτος ήταν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στα είδη πρώτης ανάγκης. «Μια πολυμελής οικογένεια για τα έξοδα της ημέρας θέλει τι λιγότερο 50€ για να πάρει τα γάλατα, το ψωμί της και να γεμίσει την κατσαρόλα. Όταν ένας από τους δύο γονείς δεν εργάζεται τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Γενικά όσο οικονομία να κάνουμε η κατάσταση παραμένει δύσκολη», δήλωσε.
Αναφερόμενη στην προσπάθεια του ΔΣ για φτηνότερα δημοτικά τέλη και μείωση στην ύδρευση αυτή, όπως λέει, δεν απέδωσε καρπούς. «Παρ’ όλο που το Σύνταγμα μας κατατάσσει στις ειδικές κατηγορίες, ο δικός μας Δήμος δεν μας βλέπει. Μας αφήνει εκτός αν τα δύο παιδιά μας ενηλικιώθηκαν και δεν θεωρούν ότι η πολυτεκνική ιδιότητα είναι ισόβια σύμφωνα με τον νόμο 3454/2006 . Όλοι οι πολύτεκνοι της πόλης μας έχουν εκφράσει τα παράπονα τους για αυτό το θέμα».
Με αφορμή την έλευση των εορτών προσθέτει: «Τα τελευταία χρόνια, κάθε Χριστούγεννα, ο Σύλλογος ζητά από επιχειρήσεις τοπικές αλλά και από γύρω νομούς δωρεές σε προϊόντα μακράς διάρκειας για να τα διαθέσει στα μέλη του που είναι ενεργά και έχουν ανάγκη“. Παρά το γεγονός, όπως λέει, έχουν ήδη αποσταλεί σε πάνω από 50 επιχειρήσεις ενημερωτικές επιστολές, αυτές δεν έφεραν μέχρι στιγμής το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Παρ’ όλα αυτά εμείς θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να καταφέρουμε να γεμίσουμε μια σακούλα με τρόφιμα για τις γιορτές», τονίζει.
Σε αυτό το σημείο η κα Τσουκάτου σπεύδει να σημειώσει και την πικρία της για τη στάση και τη θεώρηση πολλών συμπολιτών της «Όποιος ακούει την λέξη” πολύτεκνος”», λέει, «θεωρεί ότι αυτή παραπέμπει σε επιδόματα, σε ευκολίες, σε προνόμια πράγμα που δεν αληθεύει διότι από το 2012 και μετά υπάρχει μία αντιπολυτεκνική πολιτική καταργώντας ό,τι προνόμια υπήρχαν», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «στις μέρες μας που το δημογραφικό είναι ένα σοβαρό θέμα και η πολύτεκνη οικογένεια είναι αυτή που αντιστέκεται κοιτάνε να την διαλύσουν».
Μην κρύβοντας τέλος την αγωνία της για την εξασφάλιση της θέρμανσης καθώς για πολλές οικογένειες πολυτέκνων είναι ζητούμενο λένε «πώς θα ζεσταθεί μια οικογένεια που έχει τέσσερα παιδιά και το ένα είναι ενήλικο; Πως θα ζεσταθεί μια χήρα πολύτεκνη μητέρα και μια οικογένεια ηλικιωμένων;», προσθέτοντας «Η απάντηση που έλαβα από άνθρωπο του δήμου μας είναι ότι έχουν μεγάλα παιδιά. Τραγικό για την εποχή μας που η ανεργία και η ακρίβεια είναι πάνω από το όριο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος