Α. Καραμπατζάκης: Με το νέο ν/σ δημιουργούνται σχολεία πολλών ταχυτήτων – Πάγια τακτική η υποχρηματοδότηση

Την αντίθεσή του στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας γνωστοποίησε σήμερα το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών ΑΜΘ ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης, προσθέτοντας ότι έχουν χαθεί δύο χρόνια λόγω της Πανδημίας χωρίς η Κυβέρνηση να έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία παιδιών και μαθητών.

Παράλληλα, μιλώντας για το χρόνο της κατάθεσης του Πολυνομοσχεδίου σημείωσε: «Τώρα αποφάσισε η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, να περάσει τέτοιου είδους αντιδραστικά νομοσχέδια γνωρίζοντας ότι οι αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς θα είναι πολύ λιγότερες».

Σύμφωνα με τον κο Καραμπατζάκη «Το σημαντικό είναι ότι θα υπάρχει η κατηγοριοποίηση των σχολείων, σχολεία διαφορετικών και πολλών ταχυτήτων… Θα πρέπει η κάθε σχολική μονάδα να βρίσκει τρόπους για να εξασφαλίζει πόρους. Ενδεχομένως βάζοντας διάφορες οργανώσεις κι επιχειρήσεις μέσα» είπε.

“Η υποχρηματοδότηση είναι πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων και ήδη με ένα τρόπο «υποχρεωνόμασταν» να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για το καλό των παιδιών” ανέφερε ο κος Καραμπατζάκης.

Υποστήριξε δε ότι «οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται για το αν μπορούν να περνούν τις νέες λογικές στη ζωή μας, δηλαδή: “Βρες χρήμα, βρες τρόπο, δείξε δεξιότητες στο παιδί”.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτό που η Ομοσπονδία Γονέων επιθυμεί είναι: «Παιδιά να σκέφτονται, να κρίνουν και να αποφασίζουν με βάση μια λογική κι όχι να αποκτάν μερικές δεξιότητες «τσαλαβουτώντας» γύρω – γύρω από αυτό που λέγεται μάθηση».

Μάλιστα, έκανε λόγο για αποδυνάμωση Σχολικών Συμβουλίων. «Υποβαθμίζεται ο ρόλος τους όπως και η συμμετοχή των γονέων μέσα από αυτή τη διαδικασία» είπε και προέτρεψε όλους τους γονείς να ενημερωθούν συλλογικά, οργανωμένα, μέσα από σωματεία και συλλόγους.
Συνέντευξη –κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος