3ο Λύκειο Κομοτηνής: Μια παρέα μαθητών γράφει τη δική της e-ιστορία

Συναντήσαμε τους μαθητές του 3ου Λυκείου Κομοτηνής, Λέανδρο Κουρτίδη και Βασίλη Ευτυχιάκο έξω από το Δημαρχείο της πόλης. Ήταν Κυριακή πρωί, μέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης, κι όμως και οι δυο τους, στο πλευρό της καθηγήτριάς τους Κατερίνας Αθανασούλας συνέδραμαν σε μια ακόμη εθελοντική αιμοδοσία. Η αλήθεια είναι ότι παρέα με τον συμμαθητή τους Άγγελο Χουβαρδά έχουν ήδη κάνει πολλά: η εφαρμογή e-αιμοδότες είναι δική τους δουλειά.

«Απεικονίζονται στην εφαρμογή μας οι τρέχουσες ανάγκες της αιμοδοσίας, καθώς και οι προγραμματισμένες εξορμήσεις. Οι καθηγητές μας μας καθοδηγούν τι να κάνουμε και τι είναι καλύτερο για τη λειτουργία της εφαρμογής» εξήγησε ο Λέανδρος Κουρτίδης. Και ο Βασίλης Ευτυχιάκος πρόσθεσε: «Όλα ξεκίνησαν από μια ενημέρωση στο σχολείο όπου μάθαμε ότι το 75% του πληθυσμού μπορεί να χρειαστεί μετάγγιση αίματος και δυστυχώς μόνο το 1,5% είναι τακτικοί αιμοδότες».

Σύμφωνα με τους εξαιρετικούς μαθητές, υπάρχει μια τεράστια διαφορά στα δύο ποσοστά. «Αυτό το χαμηλό ποσοστό της συμμετοχής μας έκανε να αναρωτηθούμε ‘γιατί;’. Και έτσι σκεφτήκαμε γιατί να μη μεγαλώσουμε αυτό το ποσοστό βοηθώντας έτσι και αυτούς που έχουν ανάγκη αίματος, αλλά και για την πιο γρήγορη κινητοποίηση των πολιτών μας για την αιμοδοσία» σημείωσε ο Λέανδρος Κουρτίδης. Ακούστε εδώ:

3ο Λύκειο Κομοτηνής: Μια παρέα μαθητών γράφει τη δική της e-ιστορία«Το αίμα είναι πεπερασμένης διάρκειας, 30 ημερών και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό να υπάρχει η κανονική κατανομή στη διάρκεια του έτους», δήλωσε η Κατερίνα Αθανασούλα, εκπαιδευτικός στο 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής. «Συνδυάσαμε τις γνώσεις βιολογίας με την πληροφορική και κάναμε κάτι που μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται. Είναι κάτι που δε μπορείς να το αγοράσεις, να το βρεις και να τρέχουν την τελευταία στιγμή -ας έρθουν να κάνουν αιμοδοσία» προέτρεψε η δραστήρια εκπαιδευτικός, εξαίροντας τη συνεργασία τόσο με τους μαθητές όσο με τους συναδέλφους της, Μαργαρίτη Χουρμούζη και Ανδρονίκη Βερρή.

Ακούστε εδώ:

Η εφαρμογή ξεκίνησε αρχικά τοπικά για να βοηθήσουν το Νοσοκομείο Κομοτηνής να καλύπτει τις ανάγκες για αίμα, όμως, πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι βοηθά ουσιαστικά και άλλα Νοσοκομεία, όπως της Χίου, της Ξάνθης, και της Κορίνθου. Και προσεχώς και άλλες περιοχές στη χώρα.

Ακούστε εδώ:

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος