Κομοτηνή: Κάτω από τη μέση…

Η Αλεξάνδρα, η Αθηνά, η Έμα, η Άννα, η Αλεξάνδρα, η Ειρήνη και η Βίλμα μέλη του κινηματογραφικού εργαστηρίου του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής συμμετέχουν στον 2ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

Πρόκειται για διαγωνισμό που διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, η Δ/νση Π.Ε. Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η ΕΡΤ Α.Ε. και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Η ταινία τους, μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ» στέλνει ένα ξεχωριστό μήνυμα, κατά της βίας εντός κι εκτός σχολικού χώρου. Ένα μήνυμα αποδοχής του άλλου, μήνυμα συνύπαρξης.

Οι μαθητές του σχολείου λένε ΟΧΙ στον λεκτικό, κοινωνικό, σωματικό και ηλεκτρονικό εκφοβισμό υπό την άριστη καθοδήγηση των καθηγητών τους: Νεοκλη Λεμονίδη και Ειρήνης Πίτατζη. Ένα ακόμη εξαιρετικό βίντεο των μαθητών με θέμα το bulling, «μάθημα» για μικρούς και μεγάλους, από ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό εργαστήρι που κάθε χρόνο έχει και κάτι ξεχωριστό να παρουσιάσει.

Φώτο: Οι μαθητές και οι καθηγητές του Εργαστηρίου με τον συντονιστή της ΕΡΤ Κομοτηνής, κ. Χάρη Μιχαλόπουλο στο Studio Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος