Κομοτηνή: Οι μικροπωλητές διεκδικούν κι αγωνιούν

Συνάντηση με τον γραμματέα Εμπορίου και τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη θα επιδιώξουν να έχουν οι εκπρόσωποι των 700 μικροπωλητών ΡΟΜΑ της Αν. Μ. Θράκης ζητώντας την ελεύθερη μετακίνηση μικροπωλητών και εμπορευμάτων από Νομό σε Νομό, κάτι το οποίο απαγορεύεται τώρα με νόμο.

Οι 700 περίπου μικροπωλητές ΡΟΜΑ είδαν το οικογενειακό τους εισόδημα να κατακρημνίζεται και τους ίδιους να οδηγούνται σε απόγνωση. «Η εργασία δυστυχώς είναι ζητούμενο και μόνο οι «ανοιχτές» λαϊκές της Θράκης μπορούν να μας την εξασφαλίσουν» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελλήνων ΡΟΜΑ Αν. Μ. Θράκης Ηλίας Συμεών και σημειώνει ότι «θα επιδιωχθεί η αλλαγή της κείμενης νομοθεσίας σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, την περιφέρεια και τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους.»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο το 20 με 25% των μικροπωλητών δεν κατέστη δυνατό να ανανεώσει τις άδειες λόγω έλλειψης χρημάτων με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από αυτούς να αναγκαστούν να μεταναστεύσουν. «Λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της ανεργίας αναγκάζονται να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από τα σχολεία» δηλώνει και καταλήγει με νόημα «Δεν μπορούν οι λαϊκές της Ροδόπης και της Ξάνθης να θεωρούνται το ίδιο με αυτές των Αθηνών και οι μικροπωλητές τους να αντιμετωπίζονται με το ίδιο τρόπο.»

Φώτο: Λαϊκή Αγορά στο Πόρτο Λάγος Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος