Κομοτηνή: Αγωνία κάθε ξημέρωμα

Καθημερινά ζει με την ίδια αγωνία, να βρει ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά της, να μπορέσει, όταν έρχεται η ώρα για το σχολείο, να τους δώσει από ένα ευρώ για το κουλούρι του διαλείμματος.

Δεν τον καταφέρνει πάντα. «Δύο μήνες περιμένουμε την καταβολή του επιδόματος για τους τρίτεκνους και μ’ αυτά έχουμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς για το ρεύμα, το νερό, σε μας δεν μένει τίποτα» δηλώνει η κα Σούλα Σερκέ, μητέρα τριών μικρών παιδιών . Αυτή την εποχή πουλά παιδικά πλαστικά παιχνίδια και «μαλλί της γριάς», ωστόσο, το μεροκάματο δεν βγαίνει. «Χθες από το πρωί, έως το βράδυ έβγαλα όλο κι όλο 14 ευρώ, σήμερα τίποτα» δηλώνει απογοητευμένη βλέποντας τον κόσμο να περνά για τις χριστουγεννιάτικες αγορές κι εκείνη να έχει «ριζώσει» μόνη κι αβοήθητη στην άκρη της πλατείας.

Για πολλά χρόνια δούλευε ως καθαρίστρια σε διάφορες πολυκατοικίες, τον τελευταίο καιρό, λόγω της κρίσης τα μεροκάματα έχουν μειωθεί. «Δεν μας βοήθησε κανείς, ούτε καν με λίγα τρόφιμα» λέει το παράπονό της σημειώνοντας ότι αυτό που ψάχνει είναι μια κανονική δουλειά, ένα μεροκάματο κάθε μέρα, «ένα μεροκάματο για να θρέψω η ίδια τα παιδιά μου» λέει κι ακούγεται σαν παράκληση κι ευχή μαζί.
Φώτο:Σούλα Σερκέ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος