Ξεκινά ο 11ο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας

Ξεκινάει για 11η χρονιά, μετά από δύο χρόνια υποχρεωτικής διακοπής λόγω της πανδημίας,  η πιο μαζική και πετυχημένη αγωνιστική σχολική διοργάνωση στην Ελλάδα, το 11ο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας.

Φέτος για πρώτη φορά, πρώτος σταθμός αυτού του Σκακιστικού Μαραθωνίου είναι το 7ο Δημοτικό Σχολείο (6 & 7 Οκτωβρίου), ενώ η διαδρομή του  θα ολοκληρωθεί το Μάιο με τον Μέγα Τελικό και την αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβρη του ‘23 με τους αγώνες για την ανάδειξη του Πρωταθλητή και της Πρωταθλήτριας Κέρκυρας 2022-2023 αλλά και την ανάδειξη των πρωταθλητριών ομάδων των σχολείων του νησιού.

Ξεκινά ο 11ο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας

Την Πέμπτη 6 (Α’, Β’ κα Γ’ Δημοτικού) και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού), τα  παιδιά από όλες τις τάξεις του σχολείου, παίζουν  5 παρτίδες από το δυσκολότερο και πιο απαιτητικό πνευματικό παιχνίδι του κόσμου. Θα ακολουθήσει η τελετή της απονομής όπου όλα τα παιδιά θα πάρουν τα βραβεία τους και τις προκρίσεις για τον μεγάλο τελικό. Ο Πρωταθλητής της γενικής βαθμολογίας θα πάρει Κύπελλο και χρυσό μετάλλια, ό δεύτερος και ο τρίτος μετάλλια και η Πρωταθλήτρια κοριτσιών χρυσό μετάλλιο. Θα δοθούν επίσης κονκάρδες, σκακιστικά σετ καθώς και δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης μαθημάτων στον Σ.Π.Ζ. Κερκύρας για 6 παιδιά που ασχολούνται για πρώτη φορά με το σκάκι. Εδώ πρέπει να επαινέσουμε την συμβολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Κέρκυρας που έχουν αναλάβει τη χορηγία των Κυπέλλων, των Μεταλλίων και των αναμνηστικών διπλωμάτων που δίνονται σε όλα τα παιδιά που παίρνουν μέρος.

    11 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ

     Μια ματιά στις προηγούμενες δέκα διοργανώσεις είναι αρκετή για να μας πείσει για την τεράστια αποδοχή που έχει αυτή η πρωτοποριακή διοργάνωση για τα ελληνικά δεδομένα, τόσο στους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές τους , αλλά και τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών.

     Πράγματι, την πρώτη χρονιά πήραν μέρος 3.500 μαθητές όλων των τάξεων, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο. Μολονότι ο αριθμός αυτός θεωρήθηκε εντυπωσιακός –η πιο μαζική διοργάνωση στην Ελλάδα με πληθυσμιακά αλλά και απόλυτα κριτήρια-οι επόμενες  χρονιές ήρθαν για να καταρρίψουν όλα τα ρεκόρ!

     Στις επόμενες χρονιές οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις  5.000 κάθε χρονιά, τα 70 Πρωταθλήματα Σχολείων και η διοργάνωση γνώρισε πρωτοφανή αποδοχή από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, ως η πιο μαζική διοργάνωση που έγινε ποτέ στο νησί.

     Πρέπει να επισημανθεί ότι κάθε χρόνο σημαντικότατη  είναι η συμβολή των Διευθυντών, των Διευθυντριών και όλου του διδακτικού προσωπικού των σχολείων, χωρίς τη βοήθεια και τον ενθουσιασμό των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση μιας τόσο απαιτητικής και δύσκολης προσπάθειας, κάνοντας μια πολύτιμη προσφορά στην Κερκυραϊκή νεολαία.

     Τα αποτελέσματα από τα τόσο μαζικά πρωταθλήματα έγιναν αμέσως ορατά και σύντομα πάρα πολλά παιδιά πήραν μέρος στα μαθήματα και τις προπονήσεις της Σκακιστικής Ακαδημίας του Συνδέσμου παικτών Ζατρικίου Κερκύρας. Η φυσική συνέπεια ήταν πολλά από αυτά τα παιδιά να κατακτήσουν τίτλους Πρωταθλητή και Πρωταθλήτριας Ελλάδας στις κατηγορίες τους στα Σχολικά και Νεανικά Πρωταθλήματα των επόμενων ετών.

      Η Σκακιστική Ακαδημία έχει ξεκινήσει και φέτος τα μαθήματα και τις προπονήσεις ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται. Εγγραφές καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00-19:00 στο Δημοτικό Θέατρο, 2ος όροφος (είσοδος από Ευγενίου Βουλγάρεως) και στο Ν. Λιμάνι(πρ. τελωνείο, δίπλα σε café Sette Venti. Τμήματα Προνηπίων, Νηπίων, Αρχαρίων, Προχωρημένων και Ενηλίκων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος