Τουριστικοί Φορείς Κέρκυρας: Συνασπίστηκαν με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν

Η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν είναι ο κύριος στόχος που θέτουν οι τουριστικοί φορείς της Κέρκυρας, μέσα από ένα κοινό πλαίσιο δράσης το οποίο ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Οι κ.κ. Σπύρος Χαλικιόπουλος  –  Πρόεδρος  Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA, Μπάμπης Βούλγαρης-Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Κώστας Μουζακίτης – Πρόεδρος Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Περικλής Κατσαρός – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας και η Σίσσυ Σαββάτη – Πρόεδρος Σωματείου Διπλωματούχων ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, αναφέρθηκαν στην καλή τουριστική σεζόν που καταγράφηκε για το νησί το θέρος του 2022 αλλά και τον επαγγελματισμό και την υπέρβαση των δυσκολιών εκ μέρους των επαγγελματιών του τουρισμού που κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανή την τουριστική βιομηχανία του τόπου κατά τη διάρκεια της κρίσιμης διετίας που που πέρασε.

Τουριστικοί Φορείς Κέρκυρας: Συνασπίστηκαν με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν

Στην προσπάθεια διεύρυνσης της τουριστικής σεζόν και ενίσχυσης της εικόνας και λειτουργικότητας της Κέρκυρας ανακοίνωσαν την αξιοποίηση συγκεκριμένων εργαλείων, όπως η δημιουργία ηλεκτρονικού πολιτιστικού καλενταριού. Θα λειτουργήσει από τον Δεκέμβριο στις διευθύνσεις www.corfuevents365.gr  και www.corfuevents365.com περιλαμβάνοντας εκδηλώσεις κάθε είδους από φορείς, φιλαρμονικές, χορωδίες, μουσεία, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, δημόσιων και ιδιωτικών. Στόχος είναι ο επισκέπτης του νησιού να έχει μια ενιαία, θετικά διαρθρωμένη βάση με βάση την οποία θα μπορεί να επιλέξει τις ημέρες που θα επισκεφθεί το νησί και τις δράσεις που θα θέλει να παρακολουθήσει.

Η ειδική ταυτότητα της Κέρκυρας αλλά και το ξεχωριστό παρελθόν του, σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα μπορούν και πρέπει να ενισχύσουν τον θεματικό τουρισμό στο νησί, όπως τόνισε το σύνολο των παρευρισκομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος