Τοποθετούνται οι προκάτ αίθουσες, άνοιξαν τα voucher της προσχολικής

Τοποθετούνται οι προκάτ αίθουσες, άνοιξαν τα voucher της προσχολικής

Στην Κέρκυρα μεταφέρθηκαν σήμερα οι προκατασκευασμένες αίθουσες που θα στεγάζουν τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής. Ήδη τοποθετήθηκαν σε τρεις σχολικές μονάδες που έχει αποφασιστεί να τις φιλοξενήσουν ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οι αίθουσες αυτές να συνδεθούν και με τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης. Συνολικά αναμένονται τέσσερις αίθουσες αντίστοιχου τύπου στο 4ο, 7ο και 14ο Νηπιαγωγείο καθώς και δύο αίθουσες στον Ποταμό, οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες στέγασης της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Τα προνήπια που επρόκειτο να μπουν στις δομές υποχρεωτικής εκπαίδευσης έχουν ήδη προωθηθεί για εγγραφή στον 2ο, 4ο και 5ο παιδικό σταθμό, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Μαρία Ζερβού. Παράλληλα, αύριο αναμένεται να ανοίξει και η διαδικασία των voucher  για όσους γονείς επιθυμούν να βάλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), στο  www.eetaa.gr) από τις 11 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου. Οι όροι συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι οι ίδιοι που ισχύουν στη συνολική πρόσκληση της περιόδου 2019 – 2020, που ήδη ολοκληρώθηκε.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑμεΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑμεΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν στις 25 Σεπτεμβρίου, οι ενστάσεις θα μπορούν να υποβληθούν από τις 26 έως και τις 28 του μηνός, τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς θα αρχίσουν τυπικά από την 1η Οκτωβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος