Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας επιστρέφει δυναμικά

Με το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι , ξεκινάει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας αύριο Τετάρτη στις 21.00 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Ένα δυναμικό πολυφωνικό πρόγραμμα στο οποίο περίφημες χορωδιακές διασκευές παραδοσιακών μελωδιών από όλες τις γωνιές του ελληνισμού συμπλέκονται με νέες μεταγραφές δημοτικών τραγουδιών, γραμμένες ειδικά για το σύνολο από διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των Μιχάλη Αδάμη, Γιάννη Γιαννάκου, Ελεονώρας Ζαχαριά, Γιάννη Ιωαννίδη, Αλέξανδρου Καψοκαβάδη, Πέτρου Κλαμπάνη, Αλέξανδρου Κτιστάκη, Μάρθας Μαυροειδή, Άλκη Μπαλτά, Λάγιος Μπάρντος, Χρήστου Σαμαρά, Νίκου Σκαλκώτα, Άγγελου Τριανταφύλλου και Φίλιππου Τσαλαχούρη.
Το σύνολο διευθύνει η αρχιμουσικός Ειρήνη Πατσέα και την κινησιολογία επιμελείται ο χορογράφος Σταύρος Ικμπάλ.

Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί, ως ετήσιος θεσμός πλέον, να μετατρέψει για έξι μήνες, από Ιούνιο έως και Νοέμβριο, την πανέμορφη Κέρκυρα σε ένα σημείο συνάντησης τεχνών και πολιτισμών. Συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις αλλά και εκδηλώσεις πρωτότυπης δημιουργίας θα συνθέσουν το πολυποίκιλο, πρωτότυπο και δημιουργικό πρόγραμμα του,  προσφέροντας τόσο στους κατοίκους της όσο και στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου από όλους τους τομείς του πολιτισμού και του «ευ ζην».

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

«Μέσα από πλήθος εκδηλώσεων και με την ιδιαίτερη ανάδειξη εμβληματικών μνημείων και σημείων, το νησί μας αναμένεται να γίνει, και αυτή τη χρονιά, πόλος έλξης υψηλής ποιότητας πολιτιστικού τουρισμού τονώνοντας ποικιλοτρόπως την κοινωνία και την οικονομία του τόπου μας με όρους βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας  Μερόπη Υδραίου στο μήνυμα της.

Γενικές πληροφορίες – Επικοινωνία: info@corfuif.gr

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 0030 2661 200254

Ταμεία – Πληροφορίες Εισιτηρίων: tickets@corfuif.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος