Το Costa Luminosa “άνοιξε” την κρουαζιέρα στην Κέρκυρα

Πρεμιέρα σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου 2021 για την κρουαζιέρα με το πλοίο Costa Luminosa της εταιρείας Carnival Corporation,να προσεγγίζει στις 8 το πρωί το λιμάνι της Κέρκυρας. Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν περίπου 580 τουρίστες, κυρίως Ιταλοί και Γάλλοι ενώ λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων οι επιβάτες θα συμμετέχουν μόνο σε οργανωμένες εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σπ. Ζερβόπουλο, αναμένονται ακόμα 5  κρουαζιερόπλοια εντός του Μαΐου ενώ ο προγραμματισμός αναφέρει περίπου 204 προσεγγίσεις για όλη τη σεζόν.

Να σημειωθεί ότι το 2020 δεν υπήρξαν προσεγγίσεις στο λιμάνι ενώ το 2019 τα κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στην Κέρκυρα ξεπέρασαν τα 400.

Ωστόσο προβληματισμό προκαλεί για την τουριστική οικονομία του νησιού το γεγονός ότι οι τουρίστες της κρουαζιέρας δεν μπορούν ακόμη να κινηθούν ελεύθερα στην πόλη της Κέρκυρας, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες 17-05-2021 με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι αυτό αναμένεται να αλλάξει το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι το λιμάνι της Κέρκυρας θα λειτουργεί κάθε Κυριακή ως home port κρουαζιέρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος