Τιμητική διάκριση για την κερκυραία δημοσιογράφο Χριστίνα Γκερέκου από το Ίδρυμα Μπότση

Τιμητική διάκριση από το ίδρυμα προαγωγής της δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση, έλαβε η κερκυραία δημοσιογράφος Χριστίνα Γκερέκου για το αφιέρωμά της στη δωρεά οργάνων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 26 Μαϊου στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου.

Με τα κείμενα της, «ο Χρήστος με τη χρυσή καρδιά» και «Άγγελος θα ‘ναι, δεν μπορεί…», στην Καθημερινή Ενημέρωση και το περιοδικό των Εκδόσεων, ΕΝ, ανέδειξε το μεγαλείο της ψυχής της οικογένειας του δεκαεννιάχρονου Χρήστου Κούρκουλου, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα (Σεπτέμβριος 2017).

Χωρίς επιζήμια καθυστέρηση, και μέσα στο βαθύ τους πόνο, οι γονείς του Χρήστου, Γεωργία και Νίκος, δώρισαν τα όργανα, βοηθώντας πολλαπλάσιους ανθρώπους να επιζήσουν, σε Γερμανία, Αυστρία και Θεσσαλονίκη.

Και βεβαίως δεν είναι μόνον το ανάστημα ψυχής της πονεμένης οικογένειας, είναι και η αρτιότητα των ταχύτατων και σωστών ενεργειών του νοσοκομείου Κερκύρας, οι άνθρωποι του οποίου υλοποίησαν μέσα στον συμπιεσμένο χρόνο που απαιτείται το σωτήριο έργο τους. Στήθηκαν αερογέφυρες μεταφοράς οργάνων, συγκλονίστηκε το πανελλήνιο. Τα δάκρια του πόνου έδωσαν για λίγο τη θέση τους στην ικανοποίηση, έστω και με σφιγμένα δόντια, για την ανθρωπιά και το μεγαλείο της ψυχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος